Открийте ни и в

България

Стопанската академия в Свищов не може да продължи да осигурява нощувки за украинските бежанци

Помощта от 15 лева по новата хуманитарна програма от 1 юни е недостатъчна, посочи ректорът професор Марияна Божинова.

публикувано

на

топанската академия „Димитър Ценов“ в Свищов не може да продължи да осигурява нощувка и изхранване за украинските бежанци, които са настанени в трети блок на студентските общежития. Помощта от 15 лева по новата хуманитарна програма от 1 юни е недостатъчна, посочи ректорът професор Марияна Божинова.

Новите финансови условия са недостатъчни, за да продължим участието си в програмата за украинските граждани, коментира ректорът на Стопанската академия в Свищов проф. Марияна Божинова и посочи, че темата е била обсъдена на ректорски съвет:

“Тези 15 лева са абсурдни, ние за 15 лева не можем да ги изхраним, да не говорим за тока и всички други разходи. Няма как”.

Евентуално алтернативата е 10 лева само за нощувка, но проблемът е, че в Свищов няма работа за украинските граждани, посочи още проф. Божинова.

Мариана Тошева: България достигна пика на украинските бежанци

В трети блок на студентските общежития в Свищов са настанени близо 30 бежанци, има 300 свободни легла.

“Заключваме и спираме ток и всичко от 1 юни, ако не получим ясна информация и сигурност по какъв начин ще ни бъдат плащани разходите”,  коментира ректорът и припомни, че през март Стопанската академия инвестира над 20 000 лева в ремонти на общежитието преди да приеме първите украинци.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА