Открийте ни и в

Здраве

Сушене на косата без сeшоар: Какво трябва да знаем

публикувано

на

Дори и без сешоар, сушенето на косата иска грижи. Не слушайте онези, които ще ви кажат, че тя ще изсъхне от само себе си, защото това не е вярно. Ако искате косата ви да изглежда добре, макар да не сте полагали специални грижи за стилизирането й, стилистите съветват да спазвате тези няколко съвета.

Не забравяйте балсама

Никога не забравяйте да използвате балсам. Той е продуктът, който затваря влагата в кутикула на косъма, предпазвайки го от изсушаване. Това е продукт, който не бива да пропускате дори когато сушите косата без сешоар. Добре е 2 пъти месечно да заменяте балсама с маска, защото тя подхранва косъма в дълбочина. Наблюдавайте действието на продуктите, консултирайте се с фризьора си и при нужда увеличете честотата на използването им.

Друг съвет на специалистите е да изплаквате косата си със студена вода. След като отмиете балсама, направете едно финално изплакване на косата със студена вода. Студената вода ще затвори кутикулите на косъма. Никога не бива да пропускате тази стъпка, независимо дали сушите косата със или без сешоар.

За предпочитане е да сушите косата си със стара памучна тениска. Забравете за хавлиите, за връзването на косата в хавлия на върха на главата и т.н. Вместо това попивайте водата от косата със стара памучна тениска с леки движения на притискане. Забравете за разтъркването. Това, от една страна, ще увреди косъма. От друга, ще накара косата да изсъхне с куп стърчащи косъмчета, особено след като няма да я подредите с помощта на топлата въздушна струя на сешоара.

Подредете косата

Веднага след като оберете водата от косата, заемете се да я подредите, съветват специалистите. Направете пътя си такъв, какъвто го искате. Използвайте пръсти, само в краен случай гребен. Сресването на мокра коса е най-голямата и често допускана грешка. Води до накъсване на косъма и увреждане на цялостното състояние на косата.

Друг съвет, който може да ви помогне, е да добавите серум, кристали или масло.

Дори да сте използвали маска или балсам, не пропускайте да подхраните косата и докато се суши.

Серум, кристали или натурално масло по ваш избор ще помогне за подобряване на вида на косата след изсъхване, ще помогне за лъскавината и за изглаждане на непокорните косъмчета.

Освен това не я връзвайте, сплитайте или сресвайте.

Подобно на сресването на мокра коса, тези действия ще съсипят здравето на косъма. Връзването, сплитането или сресването оказват натиск върху уязвимата влажна коса и увреждат не само състоянието, но и външния й вид.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА