Открийте ни и в

България

Съветникът на спортния министър подаде оставка

По-рано през деня Радостин Василев обяви, че първият бивш министър, който ще влезе в затвора е спортен, визирайки Красен Кралев

публикувано

на

Съветникът на спортния министър Радостин Василев – проф. Даниела Дашева, обяви, че подава оставка от своята длъжност. Това тя направи с публикация в социалните мрежи. Ето какво написа Дашева:

“Официално се оттеглям като съветник по спортните въпроси към министъра на младежта и спорта. Мотивите ми са както лични, така и професионални. Но дали съм се отказала от желанието си да помагам за развитието на българския спорт? Категорично –НЕ!”

Проф. Дашева обясни, че сред аргументите за оставката са били различия във вижданията.

“Моите виждания обаче се различават от „официалните“! Именно затова взех решение да насоча усилията си към провеждането на срещи и разговори със спортните клубове по места! Там, където се раждат и правят първите си стъпки бъдещите шампиони! Там, където в момента родителите са тези, които издържат детско-юношеския спорт на България. Там, където има остра нужда от нов модел на развитие и възможности за стимулиране на младите спортисти с престижни класирания.”

Бившият съветник на спортния министър определи реформите през последните години като “непрофесионални”.

“Крайно време е някой да започне да чува гласовете на треньори, спортни специалисти и състезатели, както и да си зададе въпроса защо България е може би единствената страна в Европа, която извърши и продължава да извършва непрофесионални, и в последствие пагубни реформи в спорта. Крайно време е някой да осъзнае, че това трябва да спре. Нееднократно съм писала и казвала, че спортът е специфична дейност, която се провежда и организира от специалисти. Трябва обаче и да се управлява от такива”, обяви Дашева.

По-рано в събота министър Радостин Василев обяви, че първият човек от бившата изпълнителна власт, “който ще влезе в затвора е бивш спортен министър”, визирайки Красен Кралев. По-късно Кралев излезе с пост в социалните мрежи, където заяви, че “приема лъжите на Радостин Василев с насмешка, защото поведението му показва несигурност и страх”. Кралев допълни, че няма от какво да се притеснява и че като бивш министър е свършил “огромна работа в полза на българския спорт”.

 

 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА