Открийте ни и в

Спорт

Съдът отменя заповеди на Радостин Василев

На 18 май той отне лиценза на АФБ, но това решение вече не е актуално

публикувано

на

Съдът отменя заповеди на Радостин Василев

Административният съд и Върховният административен съд с техни решения спряха изпълнението на заповедите за отнемане на лиценза на Автомобилна федерация на България и предоставянето му на БФАС. Това съобщиха от федерацията с писмо до медиите, в което много остро нападат бившия спортен министър Радостин Василев

“Действията си екс министър Василев развяваше като лозунг „Борим се с мафията“, а всъщност чрез тях единствено обслужваше лични интереси на бившия съветник на Кирил Петков по спортните въпроси – Димитър Илиев. По информация от служители на ММС, Василев е разпоредил да се „вдигнат на трупчета“ всички жалби постъпили в ММС по двете заповеди, но в крайна сметка съдът ги изиска служебно и, въпреки забавянето, те бяха разгледани. Много експедитивно, преди произнасянето на съда, и пак доказвайки, че е над закона, бившия министър разпореди заличаването на 55 клуба от регистъра на ММС, с което проваля тяхната дейност и заложени мероприятия”, са само част от обвиненията към Василев.

Илиана Раева изказа благодарността си към Радостин Василев

На 18 май той отне лиценза на АФБ. На 13 юли със заповед № РД-10-2/13.07.2022 г. на министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев бе издаден безсрочен спортен лиценз на сдружение с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност „Българска федерация по автомобилен спорт“ (БФАС).

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено