Открийте ни и в

САЩ

Съдът отхвърли искането на Тръмп за отмяна на глобата му от $10 000 на ден

Доналд Тръмп обжалва глобата, наложена му за неуважение към съда

публикувано

на

Доналд Тръмп
Сн.: АП/БТА

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп каза в петък в клетвена декларация, че не притежава документите, които Главната прокуратура на Ню Йорк изисква, но съдията, който гледа случая, отказва да прекрати делото за неуважение срещу него, съгласно което Тръмп трябва да плаща 10 000 долара глоба на ден, докато не изпълни решението на съда.

„Доколкото ми е известно, (i) нямам нито един от документите, поискани в призовката от 1 декември 2021 г, в лично качество; и (ii) ако има някакви документи, отговарящи на призовката, смятам, че те трябва да се намират в Trump Organization“, се казва в клетвената декларация на Тръмп.

„Във всеки уместен момент съм разрешавал и продължавам да разрешавам изпращането на документи до Службата на главния прокурор“, каза Тръмп в декларацията.

Тръмп обжалва глобата си от $10 000 на ден за неглижиране на призовка

Същият документ, който съдържа клетвената декларация, включва и подробен преглед от адвоката на Тръмп на стъпките, предприети за търсене на въпросните документи.

Но съдия Артър Енгорън остана недоволен и отхвърли искането на Тръмп за отмяна на глобата му.

Призовката е издадена като част от гражданското разследване на главния прокурор за евентуално укриване на данъци.

Миналата седмица бившият президент Доналд Тръмп беше намерен за отговорен за проява на неуважение към институция, защото е игнорирал призовката от службата на главния прокурор на Ню Йорк.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено