Открийте ни и в

САЩ

Съдът отхвърли искане на Тръмп за отлагане на разпит по дело за клевета

Ищцата планира също така да заведе дела срещу Тръмп за обида и за нанасяне на емоционални вреди

публикувано

на

Доналд Тръмп
Сн: архив

Съд в Манхатън отхвърли искането на защитата на бившия американски президент Доналд Тръмп за отлагане на разпит по дело за клевета, предадоха няколко световни медии. Става дума за дело за клевета, заведено срещу Тръмп от писателката Е. Джей Керъл през ноември 2019 г., пет месеца след като той отрекъл, че я изнасилил в пробната на магазин в Манхатън през 90-те години. В повод за делото се превърнали думите на Тръмп: “Тя не е мой тип”.

Една от основните защитни линии на Тръмп по делото е, че Каръл не е имала право да го завежда, тъй като по онова време, в качеството си на президент, милиардерът се е ползвал с имунитет по силата на федерален закон, който забранява воденето на дела за клевета срещу служители на правителството.

Миналия месец защитата на Тръмп се опита временно да преустанови разглеждането на делото, след като апелативен съд в Манхатън разпореди апелативен съд във Вашингтон да се произнесе по въпроса дали Тръмп е действал в качеството си на президент, когато е нарекъл Каръл “лъжкиня” през 2019 г.

Бурна военна активност в Беларус. Готви ли се Лукашенко за включване във войната?

Във връзка с този процедурен ход Каръл заяви, че Тръмп не желае да сътрудничи за това процесът да се развие нормално.

Защитата на Тръмп бе поискала разпитът на бившия президент в апелативния съд във Вашингтон да бъде отложен. Съдия Люис Каплан в Манхатън обаче отхвърли това искане.

Защитата на Е. Джейн Керъл изрази задоволството си от решението на съда да отхвърли искането на защитата на Тръмп.

Писателката планира също така да заведе дела срещу Тръмп за обида и за нанасяне на емоционални вреди.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено