Открийте ни и в

САЩ

Сълзи и усмивки: След 20 месеца САЩ отвориха границите си за чужденци

Роднини и приятели отново се събраха, благодарение на новата политика

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

Близки, семейства, любовници и приятели след 20 месеца разделени отново имат възможност да се прегърнат.

Със сълзи и целувки, табели с „Добре дошли обратно“, на международното летище John F. Kennedy в Ню Йорк десетки се срещнаха за първи път от близо две години, след като в понеделник САЩ отвориха границите си за напълно ваксинирани пътници.

Сн.: АП/БТА

„Това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало“, извика една жена, след като слезе от полет на British Airways и прегърна сестра си, която стискаше бели цветя и балони.

След 20 месеца: САЩ отварят границите си за ваксинирани

Служителите на British Airways се наредиха на опашка, за да ръкопляскат, докато пътници от Обединеното кралство напуснаха митницата и си тръгнаха от терминала. Някои от чакащите казаха развълнувано: „Тук са, тук са“.

Сн.: АП/БТА

И досега гражданите на САЩ и тези със статут на постоянно пребиваващи имаха право да влизат в страната. Ограниченията бяха за пътуващите по бизнес или за развлечение.

Ограниченията за пътуване забраняваха на гражданите на 33 държави, включително Китай, Индия и голяма част от Европа да влизат по въздух в страната. Ограниченията обхващаха и сухопътните граници с Канада и Мексико.

За да влязат в САЩ, чуждестранните граждани трябва да бъдат напълно ваксинирани срещу Covid, въпреки че ще бъдат направени изключения за деца под 18 години и хора, които по медицински причини не могат да бъдат ваксинирани.

Сн.: АП/БТА

Пътуващите над 2-годишна възраст също трябва да покажат отрицателен тест за Covid, направен през последните три дни.

За преминаващите сухопътната граница между Мексико и Канада се изисква доказателство за ваксинация, но не и тест. Още в понеделник сутрин трафикът на граничните пунктове беше повече от интензивен.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено