Открийте ни и в

Коронавирусът

Съпругата на актьора Идрис Елба също се е заразила

публикувано

на

Снимка: pagesix.com

Сабрина, съпругата на актьора Идрис Елба, също се е заразила с новия коранвирус, съобщи в „Мейл он сънди“.
Тя обясни, че е искала да остане с Идрис Елба в периода на изолация, водена от „инстинкта на съпругата“ да се грижи за мъжа си и не съжалява.

Двамата с Идрис Елба дадоха интервю за новото предаване на Опра Уинфри в Епъл Ти Ви плюс от Ню Мексико, където той снимаше новия си филм, преди да се разболее.

Сабрина се чувства здрава. Няма никакви симптоми, но тестът й е положителен. Възможно е това да се промени.
Двамата търсят положителното в това, че са затворени в къщи и се радват на времето заедно. Идрис Елба е започнал да се учи да свири на китара и прави серенади на Сабрина. За нея това е много романтично.

Идрис Елба може да се е заразил с новия коронавирус на благотворително мероприятие и концерт на 4 март, където е присъствала Софи Грегоар Трюдо, съпругата на канадския министър-председател Джъстин Трюдо, чийто тест за новия коронавирус беше положителен. След това той е бил на снимачната площадка и е изложил на риск присъстващите там.

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

България

Извънредното положение в България се удължава до 13 май

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Извънредното положение заради коронавируса се удължава до 13 май. Това решиха преди минути депутатите с 122 гласа „за“, 47 против и 7 въздържали се.

ВМРО и БСП се обединиха около предложението срокът да се удължи до 30 април, но не се прие.

Левицата първо поиска точката да не се гледа, защото има време до края на сегашния срок от 13 април, а решението да се вземе след анализ на резултатите от взетите мерки.

Парламентът прие i на първо четене актуализацията на държавния бюджет за 2020 г. С 123 гласа „за“ законът беше приет. С цел да се избегне струпването на хора в пленарна зала, депутатите гласуваха на две групи – първата група влезе в зала в 20.00 часа и тя включваше депутатите от БСП, ДПС, Воля и независимите депутати. От 20.30 часа пък гласуваха втората група, която включваше депутатите от ПГ на ГЕРБ и Обединени патриоти. Законопроектът не получи подкрепата на „БСП за България“

По време на извънредното заседание, депутатите подкрепиха увеличението на лимита на държавния дълг, който може да бъде поет през 2020 г., да бъде вдигнат от 2,2 млрд.лв. на 10 млрд. лв.

За 2020 г. дефицитът в държавния бюджет се очаква да достигне до 3,5 млрд.лв. или 2,9% от прогнозирания брутен вътрешен продукт. Заедно с предвидените средства за осигуряване на допълнителен капитал за Българската банка за развитие в размер на 700 млн.лв., общата сума, която депутатите приеха в корекцията на бюджета е в размер на 4,2 млрд. лв. Останалата част от дълга може да бъде активирана, в случай на нужда от ново финансиране през идните месеци.

Заради увеличения с 7,8 млрд. лв. дълг са предвидени и допълнителни 70 млн. лв. лихвени разходи.

В новата рамка на бюджета са предвидени и 1 млрд. лева за финансовото осигуряване на приетата мярка за покриване на 60% от заплатите на служители, с цел намаляване на съкращенията (т.н. мярка „60/40“). По бюджета на Държавното обществено осигуряване за фонд „Безработица“ ще бъдат преведени допълнително и 430 млн. лв., заради очакваните по-малко приходи от социално-осигурителните вноски.

Разработените сценарий за развитие на кризисната 2020 г. са три – първият е за запазване на слабо покачване на БВП с 0,7%, вторият е за нулев растеж, а най-негативният е ръст на безработицата с около 2 пункта и спад на икономиката с 3%. Ревизираният бюджет е разчетен именно при развитие на третия сценарий.

В актуализирания държавен бюджет е разписано, че се очаква намаление на приходите с около 2,44 млрд.лв.,като ще бъдат засегнати основните данъци – ДДС, акцизи, корпоративни данъци, ДДФЛ, социално-осигурителни вноски и др. Спадът в най-голяма степен е при ДДС – 1,1 млрд.лв.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Коронавирусът

Коронавирусът уби над 40 000 в Европа

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Пандемията от новия коронавирус уби над 40 хиляди души в Европа. Над три четвърти от жертвите са в Италия, Испания и Франция, според данни на Франс прес, събрани от официални източници до 16,00 часа по Гринуич днес.

С общо 40 768 починали Европа е най-силно засегнатият от пандемията континент.

Италия с 14 681 починали и Испания с 10 935 починали, са най-засегнатите страни в света. Жертвите във Франция са 5 387.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Джорджо Армани: Страхувам се

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Снимка: Lia Toby/BFC/Getty Images

„Страхувам се като всички хора“, призна италианският моден дизайнер Джорджо Армани, имайки предвид пандемията от новия коронавирус, предаде Франс прес. Той реши да произвежда медицински облекла в ателиетата си, в които обикновено се създават луксозни одежди.

Осемдесет и пет годишният дизайнер, който е родом от Емилия Романя, се наложи като голяма фигура на модата в столицата на Ломбардия Милано. Тези две области са с най-много смъртни случаи вследствие на пандемията от новия коронавирус в Италия.

Когато бе оповестено за първия смъртен случай в резултат на Ковид-19 в страната, Армани се готвеше да представи есенната си колекция в Милано. Тогава той реши да реорганизира дейността си. „Случващото се ме засегна дълбоко – поясни той. – Като се има предвид, че дейността е замряла и правителството реши да се преустанови всяко производство, което не е от първа необходимост, си казах, че трябва незабавно да реагирам.“

Той прави дарения на болници в Италия, но местен здравен център се свързва с него и изтъква, че се нуждае от защитни облекла и материали. Тогава Армани се залавя с производство на защитни облекла в Каре, Мателика, Сетимо Торинезе и Трент. „Става въпрос за почти занаятчийско производство, защото всички машини не са използваеми – отбеляза той. – Използваме и шевни машини.“

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada