Открийте ни и в

Любопитно

Сянката на мечката в Северна Каролина – гледка за цял живот

Този феномен може да се види само няколко пъти в годината и привлича много туристи

публикувано

на

Всяка есен, в първите дни на ноември, планините на Северна Каролина посрещат една мистериозна мечка. И макар тя да е само сянка, появата й събира стотици любопитни туристи, които нетърпеливо очакват да я зърнат. В ясни слънчеви дни, за около три седмици, сянката на мечката се появява бавно, тръгвайки отзад Уайтсайд планина в Западна Северна Каролина. Всичко започва около 5:30 ч. следобед. Тогава се появява малка сянка, която расте и се трансформира в различни форми, като накрая се превръща в гигантска мечка през короните на долината.

Цялото чудо трае около 30 минути

Този феномен привлича много посетители и местни жители, голяма част от които се надяват да заснемат най-добрата снимка. Понякога обаче условията може да не са добри и перфектният кадър да бъде изпуснат. Планинската мъгла, облачните условия и други малки похвати на природата понякога затъмняват сянката.

Дори ако не успеете да се насладите на интересната гледка обаче, районът Кашмир и Хайлендс ще ви предоставят красотите си, без да дебнете за тях. Планините са зашеметяващи, а наоколо чакат някои от най-живописните водопади в Северна Каролина, великолепни пешеходни пътеки, планински голф игрища и др., пише TRAASGPU.

 Кога да видите сянката на мечката

Мечата сянка се появява за около три седмици по време на есента – от края на октомври до средата на ноември всеки ден. Тя се показва отново през зимата, от средата на февруари до началото на март. Въпреки това, когато листата на есента създават колоритно платно, това е най-доброто време за гледане.

Къде да видите сянката на мечката

Най-доброто място да видите сянката на мечката е Rhodes Big View Overlook, разположен по магистрала 64 между касиери и планини.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА