Открийте ни и в

Крими в САЩ

С изплащането на 14 милиона долара приключва делото за мастурбацията в затвора в Кук Каунти

публикувано

на

Съветът на Кук Кауинти подписа споразумение за изплащане на стойност 14 милиона долара за уреждане на колективен иск, заведен от група жени, които твърдят, че служителите на окръга не са ги защитили от „отвратителни сексуални нарушения“ от задържаните мъже в затвора на окръг Кук.

Окръжните комисари гласуваха единодушно в четвъртък да одобрят споразумението по делото, заведено преди повече от три години по-рано от група от шест адвокатки в Службата на обществените защитници.

Жените твърдяха, че мастурбацията, неприличното показване и заплахите са широко разпространени. В някои случаи, според жалбата, затворниците ги опипват, нападат физически или отделят телесните си течности върху своите жени адвокати.

Отмъщение за 200 деца: съкилийник насили и уби педофил в затвора

Според шерифа на Кук Каунти Том Дарт обществените защитници сами са стимулирали лишените от свобода да им посягат физически, чрез тяхното бездействие.

В жалбата адвокатките твърдят, че задържаните, които не са мастурбирали през последните 30 дни пред своите защитници, са получавали пица като награда.

Кара Смит, главен съветник по политиката на Дарт по онова време, настоятелно отрече твърдението, като го нарече „абсурдно и лъжа“.

15 г. затвор за тираджия, изнасилвал проститутки в Калифорния и Вашингтон

В рамките на три седмици след подаването на федералната жалба, американският окръжен съдия Матю Кенели издаде заповед, с която разпорежда на шерифския офис да изисква от задържаните да носят специален гащеризон, който ограничава ръцете им.

Кенели нареди всички задържани, за които има информация, че се държат неприлично, да останат с белезници зад гърба.

Сексуалните нападения са намалели значително след прилагането на тези мерки и жалбите за такива инциденти са намалели драстично след януари 2018г..

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено