Открийте ни и в

Здравеопазване

С инфаркт в спешното, а ти дават лекарства за настинка. Жена умря заради немарливост

След смъртта на жената семейството ѝ настоява да разбере кой е медикът, прегледал я в Спешния център.

публикувано

на

Линейка

Жена отива в Спешния център в Сандански с признаци за инфаркт. Изписват й болкоуспокояващи за настинка. Резултатът е фатален – след десет дни тя е починала, а лекари заявили на близките, че кардиограмата ясно е показвала инфаркта.

На 8 октомври Ангелина Кацарска потърсила лекарска помощ. С болки в гърдите и повръщане, екипът, който я приема, ѝ прави кардиограма.

Прегледалият жената изписва болкоуспокояващи и я изпраща обратно у дома.

Историята на Цеци Яричката: 10 месеца крие мъртвата си майка и харчи пенсията за пиене

Състоянието ѝ обаче не се подобрява. Близките търсят мнение от столични специалисти, които са категорични, че жената е с явни индикатори за инфаркт. Тя отива отново в Спешния център 15 дни след първия прием.

„Приемат я веднага, разбират че тя е била с инфаркт още от първия път в Спешния център. Там се разбира, че всичко е объркано”, обясни дъщерята на починалата.

След смъртта на жената семейството ѝ настоява да разбере кой е медикът, прегледал я в Спешния център в града.

Кои българки биха се справили по-добре от Диана Габровска в порното? (СНИМКИ)

„В момента го прикриват. Майка ми дори не е заведена в журнала, че е била в Спешния център. Исках да проверят по камерите – казаха обаче, че не се знае дали въобще са записали случая. Искам да се разбере кой я е прегледал и да си скъса дипломата. Това за мен не е доктор”, каза Цветелина.

От Спешния център в Сандански обясниха, че по случая се извършва проверка. На смяна тогава е била лекарка, която в момента е в отпуск. Установено е обаче, че не тя е прегледала пациентката, а неин колега – мъж.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено