Открийте ни и в

Интересно

ГАЛЕРИЯ: Тайфунът Вонфон вилнее из Филипините, над 140 000 души търсят подслон

bgvoice

публикувано

наНад 140 000 души са потърсили убежище в спешни подслони във Филипините заради тайфуна Вонфон, който допълнително затруднява борбата с коронавируса, предаде Франс прес.

Проливни дъждове се изсипаха в центъра на архипелага от появата на бурята вчера. Засегнатият район е с население стотици хиляди души. Тайфунът удари в момент, когато милиони филипинци трябва да са си по домовете заради епидемията от новия коронавирус. Над 140 000 души обаче бяха принудени да потърсят убежище другаде заради опасността от бурята, обявиха властите.

„Трябва да се носят маски и да се спазват правилата за дистанция. Това трудно се изпълнява, защото хората са стресирани“, заяви представителят на полицията Карлито Абрис.

Властите съобщиха, че подслоните ще работят само до 50 процента от капацитета си, че ще осигурят маски на хората, които нямат, и че ще се постараят да не разделят семействата.

Много места, които в нормално време служат за евакуационни центрове обаче, са били превърнати в карантинни центрове. За щастие засегнатата от тайфуна централна част на архипелага не е най-пострадалата от коронавируса, от който са заразени над 11 800 души във Филипините. Смъртните случаи в страната са 790.

 

Хиляди останаха без покрив заради тайфуна. Сн. АП/БТА

 

Децата са притеснени от силния дъжд. Сн. АП/БТА

 

Сн. АП/БТА

 

Сн. АП/БТА

 

Сн. АП/БТА

 

 Най-четено

Предишна публикация:
Втори ден на протести пред BG парламента

За втори ден се провежда протест срещу правителството пред парламента в България. На протеста са се събрали множество хора. Те...

Затвори