Тигър бе заснет да се разхожда на свобода на улицата в хюстънско предградие в неделя.  Още не е ясно как животното се е оказало там. Собственикът му е идентифициран като 28-годишният Виктор Куевас, който се намира под гаранция по обвинение в убийство от 2017 година. В неделя полицията е получила сигнал за тигър, обикалящ в предния двор на съсед на обадилия се, в Айви уол драйв, на магистрала 6, край Мемориъл. Докато полицаите дойдат, тигърът изчезнал. "Има нашийник, той е домашен любимец на някого" - каза свидетелка, която е заснела клипа с голямата котка.

Освен обикалящия тигър има и видео, което показва човек, който за нашийника нашийника и го води в една от къщите. В един момент друг мъж насочва срещу животното пистолет, преди да бъде въведено вътре.
Според съсед човекът с пистолета е бил заместник-шерифът сержант Уес Маниън, който в момента не е бил на работа, живее наблизо и дошъл да помогне. Според полицията мъжът, придружил тигъра в жилището, е неговият собственик. По-късно той качи животното в своя бял "Джип Чероки" и потегли бързо нанякъде, казаха от полицията. Униформените се опитали да го последват, но той им се изплъзнал. До понеделник следобед самоличността на собственика е установена - това е Куевас, който има висящо обвинение в убийство през 2017 година в окръг Форт Бент. Куевас трябва да се яви на съд през юли, за да отговаря по това обвинение.  Той е под гаранция от 125 000 долара.