Открийте ни и в

САЩ

Тийнейджърите в САЩ са яли по-малко вредни храни по време на пандемията

В изследването са включени 452-ма души на възраст от 13 до 19 години

публикувано

на

Затлъстяването при децата е форма на малтретиране

Тийнейджърите в САЩ са хапвали по-малко вредни храни по време на пандемията, установи изследване, цитирано от ЮПИ.

След въвеждането на ограничителните санитарни мерки заради COVID-19, е отчетен спад от 6 на сто в средната консумация от юношите на ултра-преработени храни и тя е продължила да намалява дори и след облекчаването на мерките за социално дистанциране.

За първи път от 30 години е отчетен минус в консумацията на вредни храни от тийнейджърите в Америка след затварянето на училищата, социалните ограничения и работата на повечето родители от дома.

В изследването са включени 452-ма души на възраст от 13 до 19 години. Резултатите бяха представени в края на миналата седмица на годишната среща на Дружеството по ендокринология в Джорджия. Проучването все още не е преминало независима оценка, преди да бъде публикувано в научно издание.

Сред ултра-преработените храни, свързвани с увеличаващите се нива на затлъстяване сред младежите в САЩ, са енергийни напитки, картофен чипс, безалкохолни напитки със захар и бонбони.

Предишни изследвания са установявали, че тези храни съставляват 67 на сто от хранителния режим на юношите в страната.

“Първите резултати от това проучване дават насърчителен знак и възможност за укрепване на хранителните и поведенчески програми, насочени към ограничаване на епидемията от затлъстяване”, каза ръководителят на изследването Мария Балхара от колежа Броуърд в Дейви, Флорида. Авторите планират да разширят изследването сред 1800 юноши.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено