Открийте ни и в

Интересно

Тичащите гардове и Ким Чен-ън – една идея на Клинт Истууд

публикувано

на

Американският президент Доналд Тръмп направи историческо посещение в Северна Корея, срещайки се с лидера Ким Чен-ън на негова територия. По време на срещата мнозина американци успяха да видят “скритото царство” Северна Корея,  включително и предпазния апарат, който гарантира безопасността на Ким.

Животът на Ким е обвит в мистерия и телохранителите му остават източник на безкрайно очарование.

По време на посещението на Ким в Сингапур през миналата година за разговори с президента на САЩ начело на

новинарските заглавия бяха дузината охранители

на Ким, които тичаха край неговата кола.

Според книгата “Великият наследник: Божествено съвършената съдба на брилянтния другар Ким Чен-ън” от кореспондента на “Вашингтон пост” Анна Фифийлд “Ким е получил идеята за този човешки щит от Клинт Истууд”.

„Като момче Ким е гледал филма In the Line of Fire („Под прицел“), в който Истууд играе агент на Тайните служби на САЩ, който пази президента Джон Кенеди, когато бе убит през 1963 година”, се казва в книгата на Фифийлд.

Да станеш телохранител на лидера на Северна Корея е изключително трудно. Според Лий Йонг Гук, бодигард на бащата на Ким Чен-ън – Ким Чен-ир, това е “по-трудно, отколкото да се премине през иглено ухо”.

Потенциалните новобранци са избрани от военните и трябва да преминат през няколко теста за преценка на физическото здраве, зрението, външния вид, личността и семейния им произход според Фифийлд.

“Онези, които са наети за охрана на Брилянтния другар [Ким Чен-ън], трябва да имат отлични политически умения и да

идват само от най-верните класи

Те трябва да са на същата височина като Ким и са единствените граждани, които имат право да носят огнестрелно оръжие близо до лидера.

Лий, бившият бодигард на Ким Чен-ир, казва пред ABC през 2018 г., че охранителите “трябва да боравят добре с оръжие, да владеят таекуондо, хвърляне на нож, плуване и маршируване. Освен това те трябва да служат на Ким лоялно.

Телохранителите идват от Главното бюро на адютантите, или по-разговорно, от Централната партийна служба № 6 според Би Би Си. Въпреки че са въоръжени с пистолети, те зависят основно от техните наблюдателни умения и нелегални методи – като ръцете и телата им – да се справят със заплахите.

Телохранителите са част от по-голямото командване на Върховната гвардия, което се състои от приблизително 100 000 военни. Гвардията управлява редица заплахи за сигурността, с които Ким може да се сблъска според TIME.

Северна Корея предприема извънредни мерки, за да защити Ким Чен-ън, включително тестване на храната му, преди да му се сервира, обслужване на собствената му тоалетна, така че никое чуждестранно правителство не може да анализира негова ДНК и здравна информация.

Интересно

Социалните мрежи пак се сринаха

публикувано

на

от

Най-големите социални мрежи Facebook и Instagram, както и чат платформите WhatsApp и Messеnger  днес се сринаха на територията на България. За известно време следобед сривът във Facebook беше пълен, при опит за влизане в социалната мрежа се изписваше error, както и надпис “Sorry, something went wrong”.

Около 15:50 ч. социалните мрежи отново зараоботиха, но нямаше официално съобщение за пчичината за проблема.

Това е пореден срив за социалните мрежи, които в началото на юли отново отказаха да работят.

За Facebook  това е поредният срив, а най-големият беше през март, когато проблемът в социалните мрежи предизвика хаос в цял свят.

Продължете по-нататък

Интересно

Българка загина на хотелско влакче в турски курорт

публикувано

на

от

Българка загина при инцидент в турския курорт Кушадасъ. Жената е била на семейна почивка през миналата седмица, пише Haskovo.info.

Злополуката е станала, когато туристите били натоварени в препълнено и необезопасено влакче, за да ги върнат в хотела, който е на около 2 километра от плажа. Влакчето е било пълно с правостоящи, сред които е била и 67-годишната Станка Стоянова от Хасково.

По разказа на нейните близки водачът на влакчето е влязъл с голяма скорост в един от завоите и жената е изхвърчала в движение.

От жестокото падане хасковлийката е получила два кръвоизлива в мозъка. Първа помощ са й оказали хора, живеещи в съседни къщи. По-късно пристигнала линейка, която откарала жената в болница, където тя била оперирана.

Въпреки усилията на лекарите Станка Стоянова починала след 3 дни.

Близките на хасковлийката поискали съдействие от управата на хотела, където били отседнали, но такава на практика им била отказана. Те потърсили помощ от консулството на България в Истанбул, откъдето ги свързали с жена, която знае български език. Тя им помогнала при комуникацията с лекарите в болницата и по-късно за отнасянето на тялото в България.

Семейството на Станка Стоянова е твърдо решено да се бори за справедливост и да съди управата на хотелския комплекс, където е станала фаталната злополука. Хасковлиите търсят съдействие и от българската държава, за да се заведе дело срещу турския хотел, който не е осигурил безопасността на туристите.

Продължете по-нататък

Интересно

Google забрани продажбата на канабис в Play Store

публикувано

на

от

Google забрани приложения, които служат за поръчки или продажба на марихуана, в своя онлайн магазин за софтуер Play Store.
Промяната в политиката на платформата засяга всички приложения, които позволяват на потребителите да поръчват марихуана онлайн, асистират с доставката или разпространяват продукти, съдържащи THC (тетрахидроканабинол).

Новите правила на Play Store не са нещо невиждано в технологичната индустрия, след като Google приложи същата забрана и за приложенията, участващи в разпространението на тютюневи изделия, предава Business Insider.

Забраната се очаква да удари бизнеса на двeте най-популярни приложения за доставка на марихуана Weedmaps и Eaze. Първото има над 1 млн. сваляния от Play Store, докато второто е свалено около 50 хил. пъти.

За да изпълнят новите правила, двете приложения ще трябва да премахнат опцията за пазаруване онлайн на марихуана, посочва говорител на Google.

По този начин приложенията няма да бъдат премахнати от Play Store, а само опцията за добавяне в „количката”.

Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама Enter ad code here

Най-четено