Открийте ни и в

България

Тома Биков: Станислав Трифонов изтърбуши целия Изборен кодекс

Междупартийните престрелки във Facebook продължават

публикувано

на

Тома Биков
Сн.: БТА

Междупартийните престрелки във Facebook продължават. По-рано във вторник във видеострийм във Facebook, премиерът Бойко Борисов отново разкритикува промените в Изборния кодекс, приети миналия четвъртък в парламента.

„Винаги съм бил за диалог и разбирателство между различните политически сили. Нашите опоненти обаче продължат да мълчат по важните теми. Все още не съм им чул позициите за Навални и шпионските скандали. Тях ги интересува само да си променят изборните правила. Колко депутати ще влязат от район „Чужбина“? Ще има ли там машини? Къде ще има видеонаблюдение? Откъде ще се купят видеокамерите и кой ще ги доставя? Толкова много въпроси има след решенията на мнозинството в НС“, коментира Борисов.

"Страхотно законодателство - ще джуркаме топчетата, за да изберем председател на ЦИК"

Пак във Facebook му отговори лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, като обвини Борисов и ГЕРБ в лъжи.

„На 21.10.2016 г. в активен изборен период е внесен общ Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Дадени са три дни за предложения между първо и второ гласуване. Законът е приет на 26.10.2016 г. След Указ на президента Плевнелиев от същия ден – 26.10.2016 г., промените са обнародвани в брой 85 на “Държавен вестник” от 28.10.2016 г. А седмица по-късно по новоприетите правила даже се произвеждат избори! Грях, срамота, светотатство? Десислава Атанасова от ГЕРБ твърди, че благодарение на “новите варвари” (сред които явно сме и ние от “Има такъв народ”) за първи път за една нощ е приет и обнародван нов Изборен кодекс. На Десислава Атанасова, самоопределила се навремето като “тежката артилерия на ГЕРБ”, й припомняме, че измененията в Изборния кодекс са приети на 29.04.2021 г., а са обнародвани на 01.05.2021 г. Явно Десислава Атанасова е имала дълга нощ.“

Слави Трифонов с отговор към ГЕРБ за Изборния кодекс

Именно тази част от статуса на Трифонов стана повод за коментар и от заместник-председателя на ГЕРБ Тома Биков. И той във Facebook написа:

„Това са измененията в Изборния кодекс, които парламентът приема преди изборите за президент през 2016 година. Няколко текста, които според Станислав Трифонов са минали набързо. Не знам как можеха да минат по-бавно при положение, че са чисто технически. А Станислав Трифонов и воденото от него и Румен Радев ОФ, изтърбушиха целия Изборен кодекс за същото време. Г-н Трифонов, времето за аплодисменти свърши. Кажете на господин Тошко да измисли някакъв по-оригинален статус, който да прикрие, това което правите и това, в което участвате. Поздрави!“

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено