Открийте ни и в

Интересно

Точната дата на края на света се крие зад този код, твърди Нютон

Едва два века след смъртта на известния учен станало известно за неговите увлечения по алхимия и теология

публикувано

на

Исак Нютон е известен като изключителен физик, който е открил закони в различни области на науката. Малко хора обаче, обаче знаят, че се е опитвал и да разбере кода на пирамидите. Целта му е била да разбере датата на библейския апокалипсис.

Близо 200 години след смъртта му станало известно за неговите увлечения по алхимия и теология, някои раздели от които били пълни със загадки.

Част от намерените творби на учения бяха представени на търгове на Sotheby’s. Няколко листа от тях съдържат кодове, скрити в Библията и египетските пирамиди.

Нютон, чумната епидемия и голямото ябълково откритие

Нютон вярвал, че дешифрирането на информацията ще разкрие точната дата на края на света.

Произведенията били частично обгорени от кучето на Нютон, което е съборило свещ върху тях. Но това не спирало да ги прави забележителни за хората.

В своите трудове ученият се опитва да намери мерната единица, която е използвана в миналото от египетските строители. Твърди се, че египтяните са знаели ширината на планетата. Разкриването на данните щяло да позволи на човечеството да разбере тайните на Соломон и Първия храм, за да разбере след това и скритото значение на Библията.

Близки до Нютон го определяли като потаен, невротичен и раздразнителен човек. Той смятал, че е новият месия, който е дошъл да спаси света, твърди Патриша Фара от университета в Кеймбридж, където някога е работел именно той.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА