Открийте ни и в

България

Тошко Йорданов: Татяна Дончева е давала 500 000 лева на Радостин Василев да разцепи ИТН

Срещата между Василев и Дончева е била в адвокатската му кантора

публикувано

на

На 12 август зам.-председателят на парламента Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме! “в 17:30 ч. отива в офиса на депутата от ИТН Радостин Василев, за да го убеждава да разцепи групата на партията и ако нейната партия получи третия мандат от президента, да може с тези гласове да реализира правителство.

Това каза председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йораднов в предаването “Студио Хъ” по телевизията “7/8 ТВ”.

Преди дни Дончева категорично отрече обвиненията и ги нарече “смехотворни”.

Тошко Йорданов: Татяна Дончева е давала 500 000 лева на Радостин Василев да разцепи ИТН

Срещата между Василев и Дончева е била в адвокатската му кантора

“Когато стана ясно, че няма да реализираме кабинет, получих поредица от обаждания от г-жа Татяна Дончева, с която се познавах бегло преди това, защото тя е наказателен адвокат на клиенти, на които аз съм граждански адвокат. Познавахме се професионално, но не и лично. Потърси ме 2-3 пъти по телефона, среща ме в Народното събрание и ме помоли да се видим на дискретно място. Съответно аз веднага ти споделих (б.р. на Тошко Йорданов)”, разказа Василев.

Василев допълни, че в партията са го обсъдили внимателно и са решили той да се срещне с Дончева. По думите му най-вероятно тя се е насочила към него, защото той е един от малкото депутати, които тя познава от преди това, като колега адвокат и може би защото през последните месеци „е имал авторитет като един от лидерите в ПГ на ИТН“ и допълни, че видеокамерите пред офиса му са заснели  как тя влиза и илиза от него на 12 август.

„Проведохме разговор около два часа, в който тя може би около час ми обясняваше колко огромно задкулисие има зад ИТН. Наричаше г-н Слави Трифонов „трубадур на мафията“, как сценаристите са „тамагочита“, как моето място не е там. Каза, че зад Трифонов стоят десетки лица, като се започне от Орлин Алексиев, Маджо“, каза още депутатът от ИТН.

Листче с “500 k”

По думите на Василев Татяна Дончева му е казала, ако могат да бъдат отцепени 20-30 депутати, за да гласуват извън политиката на ИТН.

“500 k” е пишело на листчето, което Дончева държала пред себе си и пишела имена на знакови лица от групата на ИТН, сред които експертът Иван Хиновски, зам.-председателката на групата Виктория Василева, самият Радостин Василев и председателката на Народното Събрание Ива Митева, но в последствие задраскала името ѝ.

Минута, след като го е видял, Василев казал на Дончева, че това няма как да се случи.

Имали ли е, или не подкуп?

Дончева обаче не предложила словесно на Василев пари, нито му е показвала листчето пред лицето.

„Не мога да кажа, че тя ми е предлагала подкуп. Стана ми неприятно от цялата история.

Нито знаем дали това са пари за един депутат, нито знаем дали това въобще са пари, но е естествено нормалните хора да си помислят това”, добави той.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено