Треньор по щанги и семейството му спят на пода в залата, нямат пари за квартира

Илиян Събев подготвя шампиони в Търговище, всички спортисти го подкрепят

От: bgvoice 09:00 | 10 февруари 2021 г.

Треньор на шампиони по вдигане на тежести остана на улицата, причината - безпаричие. Случаят е от Търговище, където местният треньор на клуба по щанги Илиян Събев и семейството му губят общинското си жилище в средата на зимата и бяха принудени да живеят в спортната зала. „През 2020 г. поради епидемичната обстановка много хора останаха без работа. Моята съпруга също остана без работа, разболя се. Останахме с моята заплата като треньор към спортното училище, която е 400 лв. на месец“, разказа пред bTV Събев. Започнали да се затрудняват с плащането на сметките, спрели им тока. Така по празниците били принудени да се подслонят в залата – Илиян, съпругата му и трите им деца. Съблекалнята с маса, 4 стола и кушетка се превърнала в едностайно жилище. Спели на пода върху завивки.

Зам.-кметът Валентин Велчев заяви, че не е имало действия по освобождаването на жилището, но треньорът вече си е намерил друга квартира на свободния пазар. Семейството е дало и два наема депозит – въпреки че това са всичките им пари. „Не го пожелавам на никого това, което се случи на мен. Не бива да се постъпва така с човек, който е изпаднал в беда“, категоричен е треньорът от школата на „Светкавица“.

В ефира на bTV го подкрепи и дъщеря му Симона, която е републикански шампион, както и Силвия, която тренира в залата. И двете са категорични, че въпреки всичко, което се е случило, ще продължават да работят здраво, за да постигнат най-високи резултати.