Открийте ни и в

Политика

Трифонова: Темата с Gemcorp тепърва започва

Подаваме сигнал до МВР и ДАНС, съобщи Трифонова

публикувано

на

Трифонова: Темата с Gemcorp тепърва започва

Темата с Gemcorp тепърва започва, каза Десислава Трифонова от ГЕРБ.

Ние смятаме, че е крайно време

да се върнем към документите като доказателство. От два дни сме свидетели как се прави опит за омаловажаване на цялата тема. Никога Александър Николов не е изпращал писмо за едностранно прекратяване на меморандума, каза Трифонова.

Тя напомни и за думите на министъра на енергетиката, Росен Христов: “В момента този меморандум е все още в сила.”

Баща удря директорка на детска градина в Свиленград. Жената е със счупен таз

В меморандума пише, че страните могат да го прекратят едностранно с 30-дневно предизвестие или с двустранно съгласие, напомни Трифонова. Тя отбеляза, че по време на телевизионно участие на Атанас Бостанджиев, изпълнителен директор на Gemcorp е признал, че не е подписал документа за прекратяване и не е уведомил за действията си. Има вероятност да се стигне до арбитраж, смята депутатката от ГЕРБ.

Кирил Петков никога не

е давал и нареждал проверка на ДАНС, ДАНС се самосезира, каза Трифонова. “Какво е правил докладът в чекмеджето на Кирил Петков 3 месеца и защо не са предприети действия”, попита тя.

Легендата Сашо Мухата: Да изпиеш 8 ракии за 28 секунди. И то големи

По думите и “Gemcorp Holdings Limited“ не съществува в регистрите на Министерство на енергетиката, предложението идва от “Gemcorp Сapital Management Limited”. На подписването се появява името на офшорка. Как държавата подписва договор с лице, което не знае дали може да представлява компанията.”

Трифонова подчерта, че още в петък са внесли предложение за временна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства, свързани с меморандума. “Подаваме сигнал до МВР и ДАНС”, съобщи Трифонова пред bTV.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено