Открийте ни и в

България

Трифонов: Управител на БНБ остана Димитър Радев, избран с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Честито!

Благодаря на Любомир Каримански – достоен и смел мъж, напиша още Трифонов

публикувано

на

Слави: Предупреждавам: ПП не говорят верни неща за цената на газа

“Днес Любомир Каримански трябваше да бъде избран за управител на БНБ с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Нали такива бяха внушенията? А всъщност какво стана? Любомир Каримански не беше избран с гласовете на ГЕРБ и ДПС и управител на БНБ остана Димитър Радев, избран с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Честито!”

Това написа във Facebook лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов. Именно ИТН издигна кандидатурата на Каримански. Той обаче не беше подкрепен от другите три партии в управляващата коалиция.

“Между другото, гледах внимателно дебата в НС, ако въобще това можеше да се нарече дебат. И през всичките над 3 часа не чух нито един аргумент защо Любомир Каримански не трябва да е управител на БНБ. Нито един!

"Мъдър политически урок": Отхвърлиха кандидатурата на Каримански за шеф на БНБ

А нали сме парламентарна република и нали затова е процедурата – да се води дискусия в параламента и да се сблъскат мнения “за” и “против”. Аз аргументи “против” Любомир Каримански не чух, даже чух само хвалебствени думи. Но видях гласове “против” Любомир Каримански. Много гласове. Странна работа. Думи и действия се разминаха и нямаше никаква корелация.

Обвиняват “Има такъв народ” в задкулисни договорки, но явно договорките ги бяха направили други.

Благодаря на Любомир Каримански – достоен и смел мъж. Той спечели, защото уроците, които научаваме в живота си, са едни от най-големите успехи в него.”

"Някакви мутри": Каримански бил заплашен да се откаже от поста за шеф на БНБ

Вотът

Народното събрание на България отхвърли кандидатурата на Любомир Каримански за гуверньор на БНБ. Той беше и единственият кандидат. В гласуването участваха 235 народни представители. 59 от тях се обявиха “за”, 36-има бяха против, а 140 се въздържаха. Кандидатурата подкрепиха депутатите от ДПС и ИТН, както и един от ГЕРБ – СДС.

От ГЕРБ първоначално декларираха, че ще гласуват за него, но впоследствие се въздържаха. Ако той беше получил техните гласове, щеше да бъде назначен на поста. Процедурата по избор на нов гуверньор на БНБ предизвика напрежение в управляващата коалиция – ПП, БСП, ИТН и ДБ.

ИТН номинира своя депутат и председател на бюджетната комисия в парламента Каримански без да обсъди кандидатурата му с коалиционните си партньори. След това ПП издигнаха за поста председателя на парламентарната си група Андрей Гюров, който впоследствие се оттегли. В хода на кампанията Каримански се оплака, че е получавал заплахи за живота си.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА