Трима души загинаха в резултат на лошото време в южните щати на САЩ. Няколко торнада повредиха редица домове, изкорениха дървета и събориха електропроводи. Тексас, Луизиана, Мисисипи, Алабама и Тенеси, както и части от Арканзас и Джорджия са изложени на повишен риск заради лошото време. Повече от 11 милиона души попадат в опасната зона с предупрежденията на синоптиците. Очакват се градушки, силни ветрове и поройни дъждове. Жена от Тенеси загина, след като дърво панда върху къщата й. Директорът на агенцията по аварийна безопасност на окръг Уекли Рей Уигингтън каза, че поне 6 къщи са повредени от дървото. Градушка и силен вятър обхванаха северната част на Тексас, където малко преди полунощ мощни ветрове обърнаха три камиона на шосе Interstate 35. Бурите във вторник може да породят ветрове със скорост над 110 км/ч и градушки с големина на топка за голф, а освен това, според синоптиците, в някои части на Мисисипи са възможни торнада. Няколко предупреждения за торнадо бяха издадени и във вторник сутринта в селските райони източно от Нешвил, Тенеси.

Предупреждение за торнадо в Атланта накара в понеделник стотици хора да потърсят убежище. Един човек загина в Дъгласвил, Джорджия, северно от Атланта, когато падащо дърво свлече върху колата му кабели от електрическата мрежа, съобщи говорителят на окръг Дът.глас, Рик Мартин.

Торнадо със скорост на вятъра 145 км/ч е било потвърдено и в близост до Атланта. То е изминало около километър и половина.

В Мисисипи в неделя през нощта са потвърдени 12 торнада. Едното мина през предградията на Байръм и Тери, южно от Джаксън, и остави следа от разрушения, широка 900 метра.

Поне едно торнадо е имало и в Южна Каролина, в окръг Абървил.

В южната част на Кентъки градчето Томпкинсвил бе ударено от сутрешна буря, която впоследствие породи торнадо, повредило няколко къщи и електропроводите, съобщи началникът на пожарната Кевин Джоунс.

За ранен човек бе съобщено от Западна Вирджиния, окръг Джеферсън, където от торнадо е пострадала компания за дърводобив. Нараняванията на пострадалия са леки и той е получил помощ на място.