Открийте ни и в

САЩ

Тръмп заплаши: затваря Twitter след етикета „недостоверно“

публикувано

на

сн. АП/БТА

Президентът Доналд Тръмп заплаши в сряда, че Републиканците ще затворят всички социални мрежи, ден, след като в Twitter, за първи път, бяха добавени етикети „недостоверно“ на две от неговите публикации относно неговите необосновани твърдения за широко разпространени измами при гласуване по пощата.

В публикация в Туитър, Тръмп, без да посочва конкретно някакви платформи, заяви, че „републиканците смятат, че платформите на социалните медии напълно заглушават консервативните гласове. Ние силно ще ги регулираме или ще ги затворим, преди изобщо да допуснем това да се случи“, пише той.

Няколко часа по-късно президентът продължи с туитовете, като споменава Twitter, казвайки, че всичко „което говорим за тях (и техните сродни платформи) е правилно“ и че ще „ последват големи действия“.

Тръмп отдавна обвинява социалните мрежи, че са предубедени срещу консервативните гласове. През юли 2019 г., по време на „Social Media Summit“ в Белия дом, Тръмп атакува Facebook, Google и Twitter, твърдейки, че имат „ужасни пристрастия“ и заглушават неговите привърженици.

Туитър сложи етикет „недостоверно“ на постове на Тръмп, президентът го заплаши със спиране

„Голяма тема днес на Social Media Summit в Белия дом ще бъде огромната нечестност, пристрастия, дискриминация и потискане, практикувани от определени компании“, написа Тръмп в Туитър преди събитието. „Няма да им позволим да се разминат много дълго.“

Главният съветник на Белия дом Келиан Конуей в сряда подкрепи атаките на Тръмп срещу новите етикети за достоверност в Twitter, като заяви в интервю за Fox News, че те „разчитат на едни и същи хора, които го атакуват цял ​​ден, да цитират фактите от проверката.“

Сенаторът Марко Рубио претегли новите Fact-check на Twitter, обяснявайки за туитовете на Тръмп, че „ако сега са решили да упражняват редакторска роля като издател, тогава не трябва повече да бъдат предпазвани от отговорност и да се третират като издатели съгласно закона“.

„Законът все още защитава компаниите за социални медии като @Twitter, защото те се считат за форуми, а не за издатели“, туитира Рубио. „“ Но ако сега са решили да упражняват редакторска роля като издател, те вече не бива да се защитават от отговорност и да се третират като издатели според закона. „

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Коронавирусът

Калифорния ще пусне 8000 затворници, за да забави пандемията

На изискванията за освобождаване отговарят затворници, на които остава да изтърпят от присъдата си година или по-малко.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: Pixabay

Калифорния ще освободи най-малко 8000 затворници предсрочно от щатските затвори, за да забави разпространението на Ковид-19 в тях, съобщиха властите в щата.

„Тези действия се предприемат, за да бъдат гарантирани здравето и безопасността на затворниците и персонала на затворите“, заяви Ралф Диас, ръководител на щатското управление, отговарящо за затворите.

На изискванията за освобождаване отговарят затворници, на които остава да изтърпят от присъдата си година или по-малко. Сред затворниците, които ще бъдат изключени от предсрочното освобождаване, ще бъдат тези, осъдени за престъпления от насилствен характер и сексуални престъпления.

В Калифорния в няколко затвора имаше големи взривове на коронавирус. Според щатското управление, отговарящо за местата за лишаване от свобода, тези, които ще бъдат предсрочно освободени, може да напуснат затворите до края на август.
Това освобождаване е най-сериозната по рода си мярка от страна на Калифорния да свие затворническото си население и да намали риска от предаване на Ковид-19 чрез отварянето на повече място за социална дистанция и карантина. /ВС/
/НН/

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Америка избира 2020

Рейтингът на Тръмп се срина заради коронавируса

Мъжете (66%) и жените (67%) не одобряват президента почти еднакво.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: БТА/АП

Президентът Тръмп е изправен пред широко неодобрение за управлението на двете големи кризи, обхванали Америка. 2/3 от хората в страната му дават ниски оценки както за отговора му на пандемията с коронавируса, така и за справянето с расовите отношения. Данните идват от  ново проучване на ABC News и Ipsos.

Оценката за контрола на Тръмп над кризата с COVID-19 достигна ново дъно. През март 67% не одобриха усилията му. През последните 4 месеца неодобрението за Тръмп е между 30% и 40%, като най-голямо недоволсто се забелязва в южните щати.

Раязбивката по групи според партийната принадлежност, пола или расата е подобна. Одобрението на Тръмп сред независимите е 26%, рязък спад от 40% в средата на юни. Неодобрението към него в същата група съответно скочи до 73%, спрямо 59% през юни.

В рамките на неговата собствена партия републиканците са по-малко склонни да подкрепят Тръмп. Едва 78% одобряват работата на президента за коронавируса в сравнение с 90% в средата на юни. Неодобрението му сред избирателите, подкрепящи републиканците е 22%, което е повече от два пъти увеличение от миналия месец.

Мъжете (66%) и жените (67%) не одобряват президента почти еднакво. Увеличението е двуцифрено сред мъжете.

Дори белите избиратели без висше образование, считани за основни поддръжници на Тръмп, са разделени в одобрението си. 50% не го одобряват и 49% го одобряват, в сравнение с 42% неодобряващи и 57% одобряващи през юни.

Повечето избиратели (59%) смятат, че натискът за отваряне на икономиката е бил твърде голям и отварянето на щатите е било прибързано. 15% от запитаните смятат, че страната се движи твърде бавно с отварянето, а 26% смятат, че темпото е правилно.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Коронавирусът

30-годишен мъж в Сан Антонио умря заради коронавирус; ходил на COVID-19 парти; не вярвал, че болестта съществува

„Мисля, че направих грешка. Мислех, че това е измама, но не е така.“, казал починалия заради коронавируса.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
архив

„Мисля, че направих грешка. Мислех, че това е измама, но не е така.“

Това са били последните думи на 30-годишен пациент, починал в болница „Методист“ в Сан Антонио, Тексас, тази седмица, след като присъствал на така нареченото “ COVID парти“, каза главният медицински директор на лечебното заведение.

СЗО: И младите хора са уязвими към коронавируса

Д-р Джейн Епълби, главен медицински директор на болницата „Методист“ и детската болница към нея, заяви във видео изявление, че неидентифицираният пациент е казал на медицинските сестри за партито. Тя допълва, че е споделила историята не да плаши хората, а да се увери, че те разбират, че вирусът може да засегне всеки.

Окръг Бексар, където се намира Сан Антонио, понастоящем има 18 602 потвърдени случая, увеличение от 923 в петък, според Министерството на здравеопазването.

Възрастовият диапазон с най-много случаи е сред при хора на възраст от 20 до 29 години, което представлява 24%, и от 30 до 39 години, което представлява 20%, според ведомството.

Епълби заявява, че в болницата й се наблюдават повече случаи при хора на 20-те и 30-те години.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено