Открийте ни и в

Америка избира 2020

Тръмп и Байдън лице в лице: президентски дебат ли? Ето какво се случи

„Президентски дебат“ е твърде извисена фраза, за да опише какво всъщност се е случи във вторник в университета Case Western, коментира журналистът Андрю Романо

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

След месеци очакване, президентът Тръмп и опонентът му от Демократическата партия, бившият вицепрезидент Джо Байдън, най-сетне застанаха лице в лице в Кливланд във вторник през нощта за първия президентски дебат през 2020 г., може би най-важният момент в есенната кампания. Това пише в свой коментар журналистът Андрю Романо, кореспондент за West Coast.

Но „президентски дебат“ е твърде извисена фраза, за да опише какво всъщност се е случи във вторник в университета Case Western. „Бой с храна“ е по-подходящият термин – с единият кандидат Тръмп, решен да нанесе порой от фалшиви и заблуждаващи атаки срещу своя опонент-демократ, а другият, Байдън, който често се мъчи да стигне до края на изречението си, без да бъде прекъснат от Тръмп.

„Господа! Мразя да повишавам тон, но защо да се различавам от вас двамата? “ модераторът Крис Уолъс от Fox News беше принуден да извика по време на нечленеразделното оплюване. „Мисля, че страната ни ще бъде по-добре обслужена, ако позволим вие двамата да говорите с по-малко прекъсвания. Апелирам към вас, сър – каза Уолъс, обръщайки се към Тръмп, „да направите това.“

– Е, и той също – измърмори Тръмп, посочвайки към Байдън.

„Е, честно казано, вие прекъсвате повече от него“, отвърна Уолъс.

„Е, това е така – продължи Тръмп, – но и той го прави.“

“Добре, господине, но по-малко от вас”, добави Уолъс.

Такова беше нивото на дискурса през цялата вечер.

Въпреки поредицата от сътресения в реалния свят – пандемията на COVID-19, произтичащият от това икономически колапс, протестите срещу расизма по улиците – разликата между кандидатите за президент остана изключително стабилна. Точно преди година Байдън водеше средно срещу Тръмп със 7,6 процента, към днешна дата той го изпреварва със 7 на сто.

Ако изборите се провеждаха сега, прогнозите сочат, че Байдън би спечелил 331 електорални гласа. Това означава, че – с 35 дни до деня на изборите и гласоподавателите, които вече започват да гласуват в много щати – вторник беше моментът, в който Тръмп да промени траекторията, която се оказа упорито устойчива.

Ако не друго, можете да кажете следното за представянето на президента: Той със сигурност се опита, коментират медиите.

Тръмп пристигна в Кливланд с еднолична стратегия. След години, прекарани в окарикатуряването на Байдън като омаломощен старец, който едва може да функционира без помощта на телепромптери, слушалки или лекарства за проясняване на мисълта, целта на Тръмп във вторник беше да направи или да каже каквото е необходимо, за да препъне Байдън и да го накара да загуби мисълта си, пише Романо.

Донякъде стратегията на Тръмп се получи. Неспособен да получи думата, в крайна сметка, Байдън не показа най-силното си представяне по време на първата половина на дебата, въпреки че се подобри с течение на вечерта. Кампанията на Тръмп  се възползваха от моментите, когато Байдън заекваше или се замисляше като доказателство, че бившият вицепрезидент е загубил крачка.

Но в по-широк смисъл Тръмп едва ли е постигнал целта си: да привлече малкият брой останали колебаещи се избиратели – едва 4 процента от електората, според повечето социологически проучвания – на своя страна.

Според едно проучване преди дебата, 60% от гласоподавателите са заявили, че пандемията от коронавируса (30%) и здравеопазването (30%) са основните проблеми, пред които са изправени САЩ. Нула процента са посочили темата „Хънтър Байдън“, към която Тръмп се връщаше отново и отново през цялата вечер, за да изкара извън равновесие бившия вицепрезидент.

Разбира се, Байдън може да беше скучен в определени моменти. Но той беше и последователен, прескачайки невероятно ниската бариера, която Тръмп му беше поставил – въпреки всички прекъсвания.

“Ще млъкнеш ли, човече?”, извика Байдън по едно време. “Това е толкова непрезидентско.“

По време на дебата една от тактиките на Тръмп беше да се опита да забие клин между Байдън и лявото крило на собствената му партия, коментира журналистът.

„Току-що загубихте радикалната левица“, каза президентът, когато Байдън повтори нещо, койето за никой не е изненада, че той не е и никога не е бил привърженик на Green New Deal – предложение на лявата част на Демократическата партия за справяне с климатичните промени.

До известна степен наклоненият вляво Twitter беше разочарован от представянето на Байдън – особено когато той не успя да донесе ярки обрати на най-откачеините атаки на Тръмп или изглежда прекарваше повече време в оплакване от липсата на благоприличие на президента („Хора, имате ли представа какво прави този клоун? ”), отколкото да му нанесе удар.

И все пак Байдън също имаше стратегия, която може би имаше по-електорален смисъл от тази на Тръмп. На всяка крачка – без значение какъв вид разсейване създава Тръмп – Байдън се връщаше назад към това как неговата политика и политиката на президента ще повлияят на работещите американци.

„Искаме да поговорим за семействата и етиката?“, каза Байдън, когато Тръмп отново повдигна темата за сина му Хънтър.

„За семейството му бихме могли да говорим цяла нощ. Тук не става въпрос за моето семейство или неговото семейство. Става въпрос за вашето семейство. Американският народ. Той не иска да говори за това, от което имате нужда“, продължи бившият вицепрезидент, гледайки право в камерата. „Вие.“

В объркания дебат Байдън стигна по-близо до някаква теза. Той продължи да твърди, че американският народ се нуждае от много неща: разширен достъп до здравни грижи, продължаваща защита за хората с предишни заболявания (pre-existing conditions), „безопасност“ от COVID-19, „повече пари“, така че училищата и предприятията, затворени от пандемията, да могат да се отворят отново и президент, на чиято дума могат да се доверят.

„Вярвате ли за момент на това, което той ви казва, в светлината на всички лъжи, които ви е казал за COVID?“ – попита Байдън. „Той все още дори не е признал, че е знаел, че това се случва, че е знаел колко опасно ще е още през февруари и дори не ви е казал.“

„Той изпадна в паника – или просто погледна борсата, едно от двете“, продължи Байдън. „Защото, познайте какво, много хора умряха – и много повече ще умрат, освен ако той не стане много по-умен, много по-бърз.“

Тръмп не отговори, за да защити действията си срещу пандемията или да се обърне към „забравените мъже и жени“ в САЩ, които са били засегнати от нея. Цяла нощ президентът спореше, без да дава някакъв конкретен аргумент, пише Романо.

Вместо това Тръмп се обиди лично, когато Байдън обиди интелигентността му.

„Никога не използвай думата„ умен “ за мен“ – възрази Тръмп. „Няма нищо умно в теб, Джо.“

По същия начин, когато Тръмп се подигра на Хънтър, който беше освободен от военноморския резерв през 2014 г., след като беше даде положителен тест за кокаин, Байдън отправи съпричастен, директен призив към семействата на военните и американците, борещи се с пристрастяването.

„Синът ми, синът ми, синът ми – като много хора, като много хора, които познавате – имаше проблем с наркотиците“, каза Байдън. „Той го надмогна, поправи се, работи по него. И се гордея с него. Гордея се със сина си.“

В ерата на социалните медии президентските дебати често са по-скоро за отделни моменти, отколкото за цялостното представяне на всеки от кандидатите. И по-специално един момент може да продължи да формира кампанията през следващите дни и седмици.

Тъй като споменът все още остава за противоречивото твърдение на Тръмп, че „много прекрасни хора“ са присъствали на митинг на белите неонацисти през 2017 г. в Шарлотсвил, Вирджиния, Уолъс даде шанс на президента във вторник вечерта да осъди онези отдясно, които подбудиха към насилие по време на по-скорошни протести.

Но Тръмп се съпротивляваше, дори когато Уолъс многократно го притискаше да говори.

„Готови ли сте тази вечер да осъдите белите неонацисти и паравоенните групи и да кажете, че те трябва да отстъпят и да не добавят към насилието в редица от тези градове, както видяхме в Кеноша и както видяхме в Портланд?“ – попита Уолъс президента.

„Разбира се, готов съм да го направя, но бих казал, че почти всичко, което виждам, е от лявото, а не от дясното крило. Готов съм да направя всичко. Искам да видя мир… ”

– Е, тогава, направете го, сър – прекъсна го Уолъс.

– Кажи го – намеси се Байдън. „Направи го. Кажи го.“

„Искате ли да им се обадите, как искате да им се обадите?“ Тръмп отговори. „Дай ми име. Давай, кого би искал да осъдя?”

– Белите неонацисти – намеси се Уолас.

„Горди момчета“, добави Байдън, позовавайки се на групата от „западни шовинисти“, чиито членове се появиха заедно с белите неонацисти групи на митинга „Unite the Right“ през 2017 в Шарлотсвил и присъстваха постоянно по време на по-новите сблъсъци в Портланд.

„Горди момчета“, отдръпнете се и изчакайте“, каза Тръмп – преди незабавно да обърне мнението си. „Но ще ви кажа какво, някой трябва да направи нещо по отношение на антифа и лявото, защото това не е десен проблем.“

„Гордите момчета“  (The Produ boys) бързо възприеха момента, публикувайки клипове с коментара на президента и дори разпространявайки изображение с цитат на Тръмп, насложен върху логото им.

В миналото Тръмп се опитваше да обвини за насилието, произтичащо от някои неотдавнашни протести антифа – общ термин за радикални леви активистки групи, които понякога участват в улични сбивания.

Байдън от своя страна заяви, че макар да подкрепя мирните протести, той осъжда насилието от всякакъв вид.

След Шарлотсвил рейтингът на Тръмп за първи път спадна под 37% – най-ниското ниво на неговото президентство – и остана под 40% през останалата част от годината.

Друг момент, който може да продължи след дебата, беше сегментът, в който президентът на Съединените щати каза на около 100 милиона американци, че няма да могат да се доверят на резултатите от предстоящите избори.

„Това ще бъде измама, каквато никога не сте виждали“, каза Тръмп.

Като „доказателство“ Тръмп засипа телевизионната аудитория с редица забележки извън контекста за малки инциденти, които до голяма степен бяха примери за грешки на служителите в изборните секции, засягащи малки, несъществени числа гласове, след което отново каза, както той направи многократно последните седмици, че може да не приеме резултатите от изборите през ноември.

„Ако видя, че десетки хиляди бюлетини се манипулират, не мога да се съглася с това“, каза Тръмп.

С подобни коментари не е ясно дали Тръмп се опитва да рационализира потенциална загуба или дали полага основите, за да претендира за победа, преди да бъде отчетен изцяло вотът от подадените по пощата бюлетини.

Така или иначе усилията на Тръмп да делегитимира предварително американските избори са безпрецедентни. Те представляват това, което директорът на ФБР определи като „дезинформация“, която „ще допринесе с течение на времето за липсата на доверие на американските избиратели и граждани във валидността на техния вот“.

Тръмп „се опитва да изплаши хората, за да мислят, че това няма да бъде законно“, отговори Байдън на сцената. Но „той не може да ви попречи да  определите резултата от тези избори. Ако получим гласовете ви, всичко ще свърши. Той ще си отиде.“

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

Америка избира 2020

Тръмп поиска Върховния съд да блокира плана на Северна Каролина за броене на бюлетини, пристигнали след 3 ноември

Искането е било подадено първоначално в четвъртък, когато федерален апелативен съд отказа да отмени плана на щатските власти да преброяват бюлетини, пристигнали до 12 ноември

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: АП/БТА

Предизборният щаб на президента на САЩ Доналд Тръмп поиска от Върховния съд да блокира плана на Северна Каролина да преброи бюлетини, пристигнали след 3 ноември, предаде Ройтерс.

Искането е било подадено първоначално в четвъртък, когато федерален апелативен съд отказа да отмени плана на щатските власти да преброяват бюлетини, пристигнали до 12 ноември.

Предизборният щаб на Тръмп, Републиканската партия на Северна Каролина и други организации заведоха иск срещу решението, с аргумента, че то нарушава избирателния кодекс на щата. То е прието от щатска агенция по изборите, чиито членове се назначават, а не от избраните от жителите на щата представители, подчертава предизборния щаб в новия си иск.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Америка избира 2020

„Егоистичен и безразсъден“: над 700 икономисти се противопоставят на преизбирането на Тръмп

Отвореното писмо следва подобно усилие през 2016 г., което не успя да провали успешната кандидатура на Тръмп за Белия дом

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: АП/БТА

Повече от 700 икономисти, включително седем носители на Нобелова награда, спешно предупредиха срещу преизбирането на президента Доналд Тръмп, като се позовават на това, което те описват като „продължително нападение“ срещу демокрацията, объркан отговор на пандемията и разпространение на „опасна дезинформация“.

„Само за един мандат Доналд Тръмп направи Съединените щати неразпознаваеми и не се сблъска с последствия за това“, пишат икономистите в отворено писмо, което ще бъде актуализирано преди изборите на 3 ноември.

Писмото е подписано от видни икономисти от големи институции, включително нобеловите лауреати Пол Милгръм (2020) и Оливър Харт (2016) и Алвин Рот (2012), както и Джордж Акерлоф, спечелилият Нобелова награда съпруг на бившия шеф на Федералния резерв Джанет Йелен.

„Поради тези причини силно препоръчваме на електората да направи това, което никой друг не може: да си върне демокрацията, като гласува за отстраняване на Доналд Тръмп от поста“, пишат икономистите.

В отговор, кампанията на Тръмп отбелязва, че писмото не говори добре за Джо Байдън, опонента на президента.

„Това говори много, че в своето неоснователно предупреждение за президента Тръмп, тези леви академици не биха могли да посочат нито една причина, поради която вярват, че Джо Байдън би направил нещо положително за американската икономика“, заяви пред CNN Business Саманта Загер, заместник-националният прессекретар на кампанията на Тръмп.

Тръмп твърди, че е по-добрият кандидат за икономиката, която, както отбелязва, се е оттласнала от дълбините на рецесията в края на зимата и началото на пролетта.

„Джо Байдън водеше най-бавното икономическо възстановяване след Голямата депресия и обещава да обложи с данъци американците в забвение и да затвори нацията ни обратно, докато възстановяваме икономиката си“, каза Загер, позовавайки се на Голямата рецесия, започнала през 2007 г., преди президентът Барак Обама избран президент.

Когато Тръмп спечели изборите през 2016 г., той наследи здрава икономика и фондов пазар близо до рекордни върхове.

Отвореното писмо следва подобно усилие през 2016 г., което не успя да провали успешната кандидатура на Тръмп за Белия дом. По онова време най-малко 790 икономисти призоваха американците да не избират Тръмп, като се позовават на „дълбоко непознаване на икономиката и нежелание да се изслушат надеждни експерти“.

В настоящото си писмо икономистите изразяват ужас от „егоистичното и безразсъдно поведение“ на Тръмп по време на пандемията.

„Личното му поведение по време на пандемията от Covid-19 застрашава общественото здраве, икономическото възстановяване и безопасното отваряне на училищата“, пишат икономистите. „Той подкопа употребата на маски и социалното дистанциране, провеждаше митинги на закрито, насърчаваше използването на недоказани и потенциално опасни медицински вещества, омаловажаваше тежестта на пандемията и беше домакин на събитие, което обезсили Белия дом и принуди военното ръководство да влезе в карантина.“

Пандемията е убила над 222 000 американци от март насам.

„Той редовно разпространява опасна дезинформация, дори по време на криза“, се казва в писмото.

Неотдавнашно проучване доведе до заключение, че Тръмп вероятно е най-големият двигател на дезинформацията за Covid-19. Икономистите също така казват, че президентът „постоянно подкопава независимостта и доверието в големите ни здравни агенции“, включително FDA.

Кристофър Симс, професор от университета в Принстън, спечелил Нобелова награда за икономика през 2011 г., обясни пред CNN Business защо е подписал писмото.

„В икономическата политика на президента има какво да се критикува“, пише Симс в имейл, „но за мен най-важната причина да се противопоставя на преизбирането му е опасността за нашите политически институции, които той представлява“.

Въпреки че Тръмп се обяви за президент като изпълнителен директор, опитен в преговори, икономистите оспорват резултатите.

„Неговата управленска некомпетентност е навредила на доверието и ефективността на публичния сектор“, се казва в писмото, като се цитира постоянната смяна на ръководството в агенциите и недоволните служители, които говорят в медиите.

В търговията икономистите казват, че „хаотичният и неефективен подход на Тръмп към преговорите“ е навредил на отношенията с търговските партньори, наранил е земеделските производители и е прекъснал веригите за доставки, „без да постигне заявената от него цел за намаляване на търговския дефицит“.

Тръмп се кандидатира с акцент върху съживяването на американското производство и търговия. Но икономистите казват, че той „не успя да постигне основните икономически обещания на кампанията си“, тъй като производството остава малка част от общата заетост и търговският дефицит се е покачил.

В писмото се отбелязва, че наскоро икономистите от Moody’s Analytics и Goldman Sachs са стигнали до заключението, че предложенията на Джо Байдън ще генерират по-бърз икономически растеж.

Отделна група от 13 нобелови лауреати наскоро публикува писмо, подкрепящо Байдън.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Америка избира 2020

Коронавирусът, абортите, икономиката – кои теми определят избора на американците?

Кой предлага по-добри решения – Тръмп или Байдън?

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Пандемията, здравеопазването, абортите, икономиката и расовото напрежение са най-горещите теми в САЩ в момента, констатира Дойче веле.

Кой предлага по-добри решения – Тръмп или Байдън?

Коронавирусът

В началото на годината никой в ​​САЩ не беше чувал за Ковид-19. Почти 11 месеца по-късно темата доминира политическия дебат във Вашингтон. „Това вероятно ще бъде най-ключовият въпрос на изборите“, смята Лаура Мерифийлд Уилсън, асистент по политически науки в Университета на Индианаполис.

Пътят към 270: Какви са шансовете на Тръмп и Байдън за победа (ВИДЕО)

До този момент в САЩ над 220 000 души са починали от коронавирус. Към 23 октомври броят на заразените надхвърля 8,6 милиона. Безработицата е по-висока, отколкото във всеки друг момент след Голямата депресия. Самият президент Доналд Тръмп беше болен от Ковид-19 като това му попречи да присъства на големи предизборни митинги за около две седмици. Същевременно носенето на маска, проста мярка, която здравните експерти препоръчват, за да се забави разпространението на вируса, се превърна в спорна тема.

Отговорът на въпроса „Справи ли се добре Тръмп с управлението на кризата?“ зависи от това, кого попитате. „Тези избори в много отношения се превърнаха в референдум по този въпрос през последните осем-девет месеца“, казва пред ДВ д-р Ашвин Васан, лекар и асистент в Медицинския център към Колумбийския университет в Ню Йорк. Консерваторите твърдят, че без действията на Тръмп ситуацията би била още по-лоша. Либералите отръщат, че хиляди хора е можело да бъдат спасени, ако администрацията по-рано се беше застъпила за по-строги мерки във всички щати и се беше вслушвала в експертите по обществено здраве.

ИНТЕРАКТИВНА КАРТА: Кой ще стане президент?

Здравеопазването

Друг критичен въпрос е здравеопазването. Това стана ясно от изслушването на Ейми Кони Барет. Тя бе номинирана от Тръмп да заеме мястото във Върховния съд на покойната Рут Бейдър Гинсбърг. След изборите най-висшият съд на САЩ ще решава дали Законът за достъпни грижи (ACA, известен още като „Обамакеър“) трябва да бъде отменен – ​​нещо, което Тръмп се опитва да направи през целия си мандат. Кони Барет, която в миналото се е изказвала критично за ACA, досега отказва изрично да посочи дали ще подкрепи отмяната. Смята се, че голяма роля в изборния ден ще изиграе това доколко хората са доволни от здравната застраховка, която имат – или нямат. Здравното осигуряване на над 20 милиона американци зависи от „Обамакеър“.

Кризата с коронавируса също допринесе към важността на темата със здравеопазването. „Намираме се в разгара на пандемия, при която липсата на здравна застраховка води до трудности при получаването на медицински грижи, но също и до огромни медицински разходи и сметки след възстановяването от Ковид-19, камо ли при всички дългосрочни последици от вируса, за които тепърва научаваме“, обяснява Васан.

Икономиката

„Икономиката е задължителен въпрос за американските избиратели, особено ако не се развива добре“, твърди Уилсън. А в момента предизвикателствата са много. Преди избухването на пандемията Тръмп можеше да се похвали със стабилна и здрава икономика в продължение на три години. Но след локдауна през март, малкият бизнес трябваше да затвори в цялата страна и в средата на април тази година над 23 милиона американци останаха без работа. Според Бюрото по трудова статистика, равнището на безработицата е достигнало 14,7 процента в сравнение с 3,5 процента, които бяха отчетени два месеца по-рано. Това наистина е лоша новина за президента Тръмп, който непрекъснато се осланя на силната американска икономика. Докато много американци се борят да оцелеят, Тръмп се опитва да убеди избирателите, че той е най-подходящият човек да вкара икономиката в релси на фона на кризата, която беше неочаквана и би разклатила икономическата стабилност независимо от това, кой е начело на държавата.

За кандидата на демократите Джо Байдън е по-лесно – той обвинява Тръмп, че не се е справил с икономическата криза по време на пандемията и обещава, че неговият план „Build Back Better“ ще позволи на американците от работната и средната класа да се справят финансово много по-добре, отколкото при следващо 4-годишно управление на Доналд Тръмп. В ситуация като настоящата „обикновено е много по-трудно за действащия президент, защото той е бил на власт досега, следователно той е отговорен за решенията в тази област“, обяснява Уилсън.

Расовото напрежение

Убийството на Джордж Флойд от полицията в Минеаполис през май доведе до възраждането на движението Black Lives Matter (BLM) в цялата страна. Расовото напрежение винаги е било част от историята на САЩ, още от стъпването на първите роби на бреговете на Нова Англия, но „това лято със сигурност беше исторически момент“, твърди Уилсън. Черните и белите американци протестират не само срещу целенасоченото полицейско насилие, но срещу това, което те възприемат като системен расизъм в САЩ, и призовават за мащабна реформа в полицията.

Критиците на движението, повечето от които консерватори, се фокусираха върху насилието, което беше извършено по време на протестите в някои градове. Включително и президентът Тръмп, според когото изразът „Black Lives Matter“ („животът на чернокожите има значение“) е „символ на омразата“. Американският президент обеща, че ще възстанови закона и реда по улиците.

Въпреки че това вбесява привържениците на BLM, то работи за лагера на Тръмп, смята Уилсън. „Неговите послания се опитват да мобилизират собствените му избиратели, гласоподаватели от Републиканската партия и може би някои от независимите, които имат афинитет към дясното“, обяснява асистентът по политология. „Темите, обещанията и политиките – всичко, което Тръмп прави в тази насока, има своя адресат“.

Либералите критикуват Тръмп, че отношението му разпалва пламъците на напрежението, вместо да прави това, което според тях е задължение на президента: да обединява страната.

Абортите

„Въпросът за абортите е от решаващо значение за президентската надпревара през 2020 г.“, твърди Уилсън. Тази тема е от най-голямо значение за голяма част от поддръжниците на Тръмп: белите евангелисти. Въпреки че тази група съставлява само около 15 процента от населението на САЩ, много от тях гласуват. Те представляваха повече от една четвърт от всички гласоподаватели през 2016 година. Много от тези консервативни протестанти изповядват ценности, които остро противоречат на многобройните бракове и разводи на Тръмп например.

Но както гласи публикация в Инстаграм на групата против абортите „Студенти за живот“: „Мразите Тръмп? Ние мразим абортите повече“. Тръмп се счита за категоричния избор на борците срещу абортите – той е първият действащ президент, който присъства на демонстрацията срещу абортите „Поход за живот“.

За американците от противоположния край на спектъра това е друга причина да не гласуват за него. Правото на аборт „е важна тема и за групата на либералните гласоподаватели“, обяснява Уилсън. „Сред Демократическата партия има голямо движение, което подкрепя това право“. Тези избиратели смятат, че номинираната от Тръмп за съдия във Върховния съд Кони Барет представлява опасност за „Роу срещу Уейд“ – решението, което гарантира на жените достъп до безопасни и законни аборти през последните 47 години.

За демократите гласуването за Байдън е и глас за по-либералните съдии във Върховния съд, които той би могъл да номинира по време на своя мандат.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada

Повече в featured, Байдън, дебат, Избори
Удар на испанската полиция: 9 българи задържани за трафик на 35 тона хашиш с луксозни яхти

Количеството конфискуван наркотик се изчислява на 60 милиона евро стойността

Затвори