Открийте ни и в

САЩ

Тръмп поиска съдът да прекрати разследване срещу неговия бизнес

Прокурорът Джеймс коментира в свое изявление, че това е просто тактика за протакане от страна на бившия президент

публикувано

на

Съдът отхвърли искането на Тръмп за отмяна на глобата му от $10 000 на ден

Бившият президент Доналд Тръмп е внесъл искане федерален съдия в Ню Йорк да нареди прекратяване на разследването срещу неговите бизнес практики, подето от прокурора на Ню Йорк Летиша Джеймс. В съдебния си иск той казва, че Джеймс използва своята позиция за “прицелна атака срещу политически противници”.

Експрезидентът е завел дело срещу главен прокурор Джеймс още миналия месец по същата причина. Това, което иска сега, е предварителен запор на разследването, докато съдът не се произнесе.

“Летиша Джеймс демонстрира шокиращо неуважение към прокурорската етика и рутинно ползва поста си, за да вреди на бившия президент, като превръща едно неоснователно разследване в публичен спектакъл. Правейки това, тя издаде отмъстителният и себеобслужващ характер на своите действия” – се казва в съдения иск на правния екип на Тръмп.

Съдия от Вашингтон изтъкна отговорността на Тръмп за щурма на Капитолия

Прокурорът Джеймс коментира в свое изявление, че това е просто тактика за протакане от страна на бившия президент. Тя каза, че същото се опитва да прави и неговата бизнес империя Trump Organization, но че никой от тях няма да диктува условията и че разследването ще продължи “без ограничения, защото никой не е над закона, дори да се казва Тръмп”.

Наскоро прокуратурата призова най-големите син и дъщеря на на експрезидента – Доналд Тръмп-младши и Иванка Тръмп, но те отказаха да се явят, което бе отбелязано от прокуратурата пред съда.

Trump Organization се опитва да анулира призовките с аргумента, че те са неправилно издадени, той като гражданското разследване на Джеймс сътрудничи с отделно криминално разследване, водено паралелно от районната прокуратура на Манхатън, а в призовките са изискани и документи, които са обект на това разследване.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА