Открийте ни и в

Крими в САЩ

Тръмп съди правителството заради обиска в Мар-а-Лаго, иска специален прокурор да наблюдава делото

Агентите, които иззели документи, сред които и за ядрени оръжия, са нанесли “голямо страдание” на повечето американци

публикувано

на

Тръмп съди правителството заради обиска в Мар-а-Лаго, иска специален прокурор да наблюдава делото

Бившият президент Доналд Тръмп съди федералното правителство и иска специален прокурор да наблюдава разследването и да определи кои от иззетите доказателства от имението му в Мар-а-Лаго могат да бъдат използвани в разследването срещу него.

Федералните агенти намериха секретни документи, сред които и такива, касаещи ядрени оръжия, скрити или изхвърлени в тоалетната. А според Доналд Тръмп, са били нарушени правата му – съгласно Четвъртата поправка. Агентите прибрали и два от паспортите му.

Тръмп вече е завел дело в Окръжния съд на Флорида.

Енцо Ферари: Жени се за проститутка, води паралелен живот и прави едни от най-добрите коли

Само седмица по-рано, Тръмп заяви, че агентите на ФБР може да са подхвърлили улики по време на обиските в Мар-а-Лаго. Това мнение изрази бившият президент на САЩ Доналд Тръмп в интервю за Fox News. Според Тръмп по време на обиска

ФБР е забранило да се снимат действията на агентите, както и персоналът да се намира в едно помещение с тях.

„Можеха да подхвърлят каквото си искат“, добави той.

На 8 август Федералното бюро за разследване нахлу в имението на Тръмп Мар-а-Лаго. Претърсващите служители на агенцията се съсредоточиха върху офиса и помещенията, в които живее бившият президент, когато се намира във Флорида.

Bosch се изтеглят от Русия, край на немските перални и хладилници

„Не можем да позволим на политиката да повлияе на правосъдието. Доналд Тръмп е категориче фаворит за първичните президентски избори и кандидат на републиканците през 2024-а, ако реши да се кандидатира“, се казва в съдебния иск.

В него се споменава още, че обискът в Мар-а-Лаго е бил „шокиращо агресивен“.

Федералните агенти не са преценили, че с това „ще нанесат голямо страдание на повечето американци“, пишат още адвокатите на Тръмп.

ФБР е иззело 11 комплекта секретни документи от имението на Тръмп

„Като всеки един гражданин на САЩ, и Тръмп е защитен от Четвъртата поправка на конституцията на Съединените щати. Имуществото, отнето в нарушение на неговите конституционни права, трябва да бъде върнато незабавно“, категорични са защитниците на бившия президент.

Те допълват в своя иск, че ФБР и Министерството на правосъдието са третирали Тръмп „по различен начин от всеки друг американец“.

Те припомнят и че „две години са се водили шумни разследвания за руската намеса на изборите, които Тръмп спечели“. Искът още съдържа твърдения, че агентите на ФБР още тогава са били предубедени.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено