Открийте ни и в

Канада

Трюдо за данъка за неваксинирани: Провинциите са в правото си да решават

Във вторник премиерът на Квебек Франсоа Лего обяви, че кабинетът му готви данък за неваксинираните пълнолетни жители на провинцията

публикувано

на

В коментар за планирания от провинция Квебек здравен данък за неваксинираните от коронавирус канадският премиер Джъстин Трюдо защити правото на провинциите само да решава какви да са политиките им относно ваксинациите.

Във вторник премиерът на Квебек Франсоа Лего обяви, че кабинетът му готви за неваксинираните пълнолетни жители на провинцията данък, който няма да се плаща само от тези, които имат медицинска причина да не се ваксинират.

“Различните юрисдикции вземат различни решение за това как да окуражат хората да се ваксинират и като федерално правителство ние ще продължим да ги подкрепяме и да направим сигурно, че всички ще бъдат ваксинирани” – заяви канадският премиер.

CDC вкара Канада в списъка с най-рисковите за пътуване държави

Трюдо добави, че федералното правителство ще очаква от властите в Квебек подробности за предложения здравен данък, преди той да прави по-нататъшни коментари. Той увери канадците, че провинциите са се зарекли да се придържат към принципите и правилата, определени от Canada Health Act – фундаментален закон от 1984 г., който определя критериите и изискванията, които трябва да се покрият от провинциите, за да получават здравно финансиране от федералното правителство.

Премиерът на Квебек Лего подчерта във вторник, че около 10% от населението н Квебек не е ваксинирано, но от него идват 50% от хоспитализациите. Той не каза какъв размер на данъка се предвижда, но посочи, че ще бъде “значителен”, като уточни, че не смята глоба от 50 или 100 долара за значителна.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА