Открийте ни и в

България

Турист видя мина на плажа в Царево, военни пътуват към мястото

Районът е отцепен, а летовниците са евакуирани

публикувано

на

„Все повече са“: Украински мини плават в Черно море

Част от централния плаж на Царево е отцепен заради сигнал за открита мина, съобщи bTV. Очаква екип на Военноморските сили да пристигне на мястото.

Сигналът е подаден от спасител, когото деца са предупредили за странен предмет.

Месец по-рано в Черно море край Камчия беше прихваната друга морска мина.

Тя била забелязана от търговски кораб на 26 морски мили от българския бряг и е обезвредена. Заплаха за корабоплаването няма.

Още през март стана ясно, че известен брой морски мини са били отнесени от буря от плаж в Одеса.

Българската криптокралица Ружа Игнатова завлякла и Ел Чапо?

Сигналът за плаваща морска мина е получен в Щаба на Военноморските сили в 15.10 ч. на 30 юни 2022 г. от Морския спасителен координационен център. Мината е забелязана на 27 морски мили източно от устието на река Камчия от моторен кораб „Монтерей“, плаващ под либерийски флаг.

След извършени изчисления от експерти в Щаба на ВМС (скорост на вятър и морско течение) в 15.30 ч. са вдигнати дежурният вертолет „Пантер“ от морската вертолетна авиобаза „Чайка“ и дежурният кораб – базов миночистач „Прибой“ от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

Екипажът на вертолета открива мината и предава координатите на гранично-полицейския кораб „Каварна“.

Бързоходен катер 213 с екипаж мичман Валентин Йорданов Зенгинов и старшина II степен Калоян Иванов Кръстев и екип от водолази – капитан-лейтенант Деян Кирчев Стефанов, офицерски кандидат Николай Валентинов Пенчев и главен старшина Красимир Станчев Кръстев, ръководени от старши капитан I ранг Даниел Тодоров – командир на дивизион спомагателни кораби от Военноморска база Варна, извършва преход до мястото, охранявано от гранично-полицейския кораб „Каварна“. Военните специалисти класифицират мината като котвена, тип „Ям“, приведена в бойно положение.

Съдят 45-годишна милионерка за секс с малолетен 🔞

Военноморските сили продължават да поддържат готовност за обследване на райони и противоминни действия, за да осигурят свободното корабоплаване в българските морски пространства.

Морска мина е прихваната в Черно море край Камчия (СНИМКИ)

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено