Открийте ни и в

Близък изток и Азия

Турска военна операция в Сирия може да започне всеки момент

Турция продължава да поддържа комуникация със Сирия на ниво специални служби, тъй като това е необходимо

публикувано

на

Турска военна операция в Сирия може да започне всеки момент

Турция ще започне сухопътна операция в Северна Сирия, когато прецени, че е необходимо, заяви говорителят на турския президент Ибрахим Калън.

„Операцията може да започне всеки момент: днес, утре, след седмица. Всичко е подготвено.. Ще започне, когато му дойде времето”, каза той в интервю за телевизия „А Хабер”.

Анкара никога няма да иска разрешение за началото на операцията и няма да информира никого за резултатите от нея, подчерта той. Калън каза също, че Турция няма да предупреди когото и да било за началото на операцията.

Руската армия подлага Херсон на интензивен обстрел

„Това не стои на дневен ред. Турция няма ангажимента да информира никого по въпроси на своята национална сигурност. Отделен въпрос е, че може да разговаря за такива операции със своите съюзници и съседи и тя го прави”, каза Калън.

Той отбеляза, че Турция продължава да поддържа комуникация със Сирия на ниво специални служби, тъй като това е необходимо.

На 20 ноември Турция започна въздушни атаки срещу позициите на кюрдската милиция и на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Северна Сирия в отговор на терористичната атака на 13 ноември в Истанбул, когато загинаха 6 човека.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено