Открийте ни и в

Вашето здраве

Търсенето на болести в интернет води до повече стрес и тревожност

Това заболяване се е увеличило с развитието на технологиите и по време на пандемията от коронавирус

публикувано

на

Сн.: Рixabay

Болестта „Киберхондрия“, която се появи с развитието на технологиите и се разпространи като отрицателен резултат от търсенето на болести в интернет за нашето здраве, предизвиква повече безпокойство.

Особено по време на коронапандемията използването на интернет се е увеличило значително със затварянето у дома. Сред темите, търсени от тези, които прекарват по-голямата част от деня във виртуална среда, тя започна да се класира високо по болестите, които изпитваме от време на време.

Дори и най-простите болести могат да се считат за рак, когато се „изследват“ в интернет. Търсенето на болести в интернет води до повече стрес, безпокойство и тревожност. Това заболяване не само засяга психическото ни здраве, но също така забавя разрешаването на основните ни реални здравословни проблеми, смятат невролози.

Киберхондрията, известна още като болест на търсенето в интернет, се е увеличила значително с развитието на технологиите. Това заболяване също носи някои рискове. По-специално, симптоми като тревожност и депресия, които се появяват с него, се наблюдават често и се увеличават постепенно.

Когато хората търсят дори най-простото главоболие в интернет, те достигат до лоши възможности като болест. И тези лоши възможности причиняват симптоми като тревожност и депресия у хората.

Поради тази причина винаги е по-добър вариант да получите информация от лекар специалист, отколкото да проучвате в интернет, когато се появи някое от нашите заболявания. Защото невинаги можем да намерим точната информация в интернет, категорични са специалисти.

Освен това информацията, която търсим в интернет, невинаги е точна и ясна, Това причинява ненужен стрес, тревожност и загуба на време, тъй като търсещите са изложени на невярна информация, както и насочвани към неподходящи източници.

Създава и негативни последици за всички, особено за тези, които се тревожат за здравето си.

Споменавайки необходимостта от борба с тревожността, причинена от болестта, психиатри правят следните препоръки:

Търсенето на болести в интернет се увеличи много с ковид пандемията. Защото въпреки че пандемията е тема, която вече е много изследвана, когато се появи и най-малката температура, все едно има инфекциозно заболяване, или когато има болка, сякаш има тумор и изследването на това причинява тревожност в човека.

Депресивните симптоми, причинени от тази тревожност, вярването, че е възникнало заболяване, и пренебрегването на препоръките, модела на лечение и доказателствата на експертите, се увеличиха много в обществото.

Ако сме започнали да търсим болест в интернет и нейните психологически ефекти като резултат, определено трябва да отидем на психиатър и да получим подкрепа, за да се откажем от този навик.

Защото, както споменават психиатри, увеличаването на това заболяване увеличава както тревожността, така и депресивните симптоми, и като общество трябва да предотвратим това.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено