Открийте ни и в

Съд и прокуратура

Убийствата на Георги Стоев и Боби Цанков – неразкрити. Осъдиха “Килърите 2” за грабежи

Бореца и Крокодила ще лежат по 17 години. Не успя да се докаже участието им в редица екзекуции

публикувано

на

Осъдиха бандата за убийства "Килърите 2", но само за грабежи

Бандата за убийства, грабежи и кражби, наречена от МВР с кодовото име “Килърите 2”, беше осъдена, но не ликвидиране на хора, а за грабежи. Тя беше разследвана и за убийствата на радиоводещия Боби Цанков и писателя Георги Стоев. Престъпленията обаче не бяха доказани. За сметка на това, те получиха наказание за грабежи. Едно от провиненията на групата от 11 души е за обир на над 215 000 лева от банков клон.

Той е станал през април 2012 година.

Като лидери на бандата са осъдени кикбоксьорът Мартин Антов и Владимир Янев-Вальо Бореца. Тя била създадена през 2006 г., а нейни членове са Валери Александров-Дабата, Иван Илиев-Ванко Волуешки, Христо Христов-Бордежото, Николай Стойков-Куфара, Димитър Георгиев-Митко Горнобанския, Жечо Белясин, Пейо Карамихов и Цветомил Петров-Мачката.

Антов и Бореца им давали заповеди за престъпленията и разделяли плячката,

става ясно от обвинителния акт, пише “24 часа”

Искам да стана хирург. Детска мечта след ужас с вълкодав и 7 дни кома (ВИДЕО+СНИМКИ)

Обирът на клон на банка а ул. “Академик Борис Стефанов” в София бе извършен през 2012 г. За целта в групата бил включен и Емил Милев-Крокодила. Мъжът се съгласил и дори предложил той и Антов да отидат в банката с кросов мотор, за да могат да се измъкнат по-лесно. Бившият кикбоксьор пък набавил оръжията за грабежа, твърдеше обвинението. От присъдата обаче става ясно, че само Милев е осъден за грабежа, който извършил с “неустановено по делото лице”.

След като имали всичко необходимо, на 5 април около 9,25 сутринта двамата влетели в банката – минути,

след като инкасото доставило близо 220 хил. лв.

Крокодила насочил оръжието към хората в офиса, а неизвестният му другар с един удар съборил охранителя Цветомир Горчев на земята. Заплашил го с пистолет и го принудил да влезе в кабинета на директора заедно с още две служителки на банката.

Най-голямата измама в тв формат: Майор печели „Стани богат“, но завършва в ареста

Веднага след това двамата насочили пистолетите си към главната касиерка на офиса Анна Филева.

Маскираният неизвестен прескочил плота на гишето, прибрал 215 хил. лв. в черни сакове и двамата с Милев духнали. Служителите в банката натиснали паникбутона в 9,28 и след минута екип охранители били на мястото, но двамата обирджии вече ги нямало.

По делото Милев е с присъда от 17 години. Толкова е получил и Вальо Бореца. Антов е осъден на 6 години затвор.

По време на делото, което беше прекратено веднъж заради съдебен заседател, който станал общински съветник, от поркуратурата се опитваха да докажат, че бандата седи зад убийствата на редица знакови лица.

Сред тях са писателя Георги Стоев, радиоводещия Боби Цанков, автокрадеца Драгомр Илиев – Драшко,

както и популярния дилър на дрога Никола Иванов – Бобъра.

След ареста на кървавата групировка за мокри поръчки полицаите събират данни, според които някои от покушенията са поръчвани от сочения за дясна ръка на Алексей Петров – Антон Петров – Хамстера, който почина преди година. Според полицията именно той е дал заповед за взривяване на публичните домове „Пантерите” и „Казабланка” преди около 6 години.

Порно за милиони: Кои са най-успешните звезди в бранша (СНИМКИ)

Интересно е, че „Килърите 2” се държали настрана от останалите организации в родния ъндърграунд и държели да останат напълно независими. Вземали поръчки от всички страни, без ограничения.

Криминалисти разкриват, че до залавянето на килърите се стига след като започва разследване на грабеж с отвличане на турски ТИР от 2008 г.

Тогава група автоджамбази нападат камиона край Хасково, тъй като получават информация, че в него се

превозват 50 килограма хероин и около 30 кг. контрабандно злато.

Сведенията са спуснати по неведоми пътища на автокрадеца Джиджи, който праща за обира колегите си Ванко, Куфара, Дабата и Горнобанския.

Те се преобличат в униформи на ДАИ и спират камиона уж за проверка. Когато тираджията паркира го пребиват от бой и го връзват, след което го хвърлят при стоката и тръгват обратно към столицата. В София тирът е разглобен и от него са извадени златото и дрогата.

Именно заради този обир, няколко месеца по – късно е застрелян Джиджи, тъй като не поискал да върне откраднатото. Убийството обаче насочва столичните криминалисти по вярната следа и след оперативна разработка се стига до пълното разкриване на престъпниците.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено