Открийте ни и в

САЩ

Убийствата през май в Чикаго са намалели в сравнение с миналата година

Въпреки нарастването на общия брой на стрелбите, в новите данни за целия месец май CPD отчита намаляване както на броя на жертвите на стрелба, така и на убийствата в сравнение със същия месец миналата година

публикувано

на

Полицейският началник Дейвид Браун /сн: abc7chicago.com, кадър/

Полицейското управление в Чикаго публикува нови данни, сочещи по-малко убийства и стрелби през миналия месец в сравнение със същия месец предходната година.

Началото на лятото в миналото е бил проблемно за града по отношение на броя убийства и сегашното не е изключение. От петък вечерта са простреляни поне 33 души, четирима от които смъртоносно.

Последното убийство е извършено в понеделник вечер, когато 40-годишен мъж е бил застрелян , докато е управлявал колата си край блок 700 на Норд Сполдинг в Ийст Гарфийлд Парк.

И все пак, според Полицейския департамент на Чикаго (CPD), това е най-малко изпълненият с насилие уикенд за Деня на паметта от години.

„Убиха детето ми“: Почернен баща след масовата стрелба във Флорида, прекъсна пресконференцията на властите

Въпреки нарастването на общия брой на стрелбите, в новите данни за целия месец май CPD отчита намаляване както на броя на жертвите на стрелба, така и на убийствата в сравнение със същия месец миналата година. Ето числата:

  • През май 2021 г. в Чикаго е имало 65 убийства. Миналата година, бяха 84;
  • През май 2021 г. 392 души са били жертви на насилие с оръжие в града, в сравнение с 398 през миналата година.

Полицейският суперинтендант (началник на полицията – бел. ред.) Дейвид Браун похвали работата не само на колегите си, но и на тези, които спират насилието в общностните групи и които бяха затруднени миналата година заради пандемията.

“Те наистина са навлезли в пропастта, особено по отношение на някои от нашите квартали, които стават все по-изпълнени с насилие от други каза Браун Те са там до 2, 3 часа сутринта и се намесват по начини, по които полицаите от Чикаго не могат.”

Пожарникар бе убит от колега при стрелба край Лос Анджелис (СНИМКИ)

Вон Брайънт от Metropolitan Family Services каза, че техният подход е да предоставят помощ и възможности на жителите в районите с повишено ниво на насилие.

“Не е достатъчно да спрем стрелбите и убийствата, трябва да дадем алтернативи на хората да продължат напред”, каза той.

За да спре вълната от насилие, през последните месеци, CPD отмени почивни дни и накара служители да работят на 12-часови смени със служители, изтеглени от различни райони, за да патрулират в централния бизнес район.

Кметът на Чикаго предложи специален комитет за цивилен надзор над полицията

Суперинтендант Браун призна, че с непрекъснато отменяне на почивни дни и 12-часови смени за полицаите не може да се издържа дълго и заяви, че CPD работи по по-прецизен подход, като дава на служителите си достатъчно предизвестие за промените.

Специалната група на отдела за борба с грабежите се ликвидира. Тя бе създадена миналия август, за да идентифицира замесените в престъпни действия по време на размириците през миналото лято.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено