Открийте ни и в

Крими в САЩ

Удря и плаши! Любослав от България подлуди Испания (ВИДЕО)

публикувано

на

Български вандал възмути Испания и подлуди органите на реда с неспиращи заплахи и хулигански прояви. Мъжът е бил изгонен от страната през 2014 г., но се е върнал и продължил с тормоза си над местните жители в различни градове.

„Любослав Т. навърши 31 години на 29 юли. Няма известен адрес, нито мобилен телефон. От България е, но в испанското му досие вече са се натрупали 16 случая на проблем с полицията”, пише в. “Ел дия де Ваядолид”. От средата на октомври досега 19 дни от живота му са преминали при “абсолютна липса на контрол”, отбелязва изданието.

Откакто се връща в Испания, успява за няколко месеца да си навлече проблеми пет пъти – един в Касерес (Естремадура) на 15 юли и още четири, само за три седмици, във Ваядолид. Последните две са само за дванайсет часа.

За 19-те дни преминава през участъци и психиатрия и дори “вижда как на негово име се образува процедура с искане за изгонването му,” пише вестникът. Всички негови деяния, от вандализъм до сексуално посегателство, неизменно завършват по един и същи начин: той е освобождаван заради лекия характер на престъпленията, които извършва.

Последното му задържане е от края на октомври – два часа след като е освободен, след като

заплашва полицай да му “разцепи главата”

Деветнайсет дни по-рано опипва непълнолетно момиче в дискотека и е задържан. Пуснат е на свобода от съдия, но полицията решава да задейства процедура за изгонването му, която може да продължи шест месеца. Междувременно делото, образувано заради деянието му, може да му донесе от 2 до 6 години затвор.

На 25 октомври идва и денят на “славата му” с видеоклип, разпространяван с платформата “Уотсап”, с ударите му по будка на ONCE (организация на незрящите, която има различни бизнес дейности и стои зад известна в цялата страна лотария) и магазини на централния площад “Пласа де Еспаня” във Ваядолид. Затова в новината за последното му задържане е представен като “агресора от “Пласа де Еспаня”.”

Задържан и отново пуснат след проявата на вандализъм, той е подложен на психиатрична експертиза и остава пет дни в клиника. Часове след излизането агресивно се обръща към младежи, за да иска от тях цигара, и заплашва един от тях, че ако не я даде, “ще (му) разцепи главата, на (него) и на кучето”. Когато полицията го пресреща на “Пласа де Еспаня”, той обяснява, че само искал една цигара. Спи в ареста и отново е освободен; два часа по-късно обаче влиза в конфликт със служители на реда, заплашва ги и е задържан.

Във Ваядолид живеят хиляди българи (а в цяла Испания – стотици хиляди), но сред тях няма известни случаи като неговия.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено