Открийте ни и в

България

Управляващите се оплакаха от опозицията: Има нестихващи атаки срещу нас

Кой колеги създава хаоса, за да се прави на спасител, питат те

публикувано

на

Декларация на “Продължаваме промяната” предизвика спорове в пленарната зала на парламента. В декларацията управляващите заявиха, че има нестихваща поредица от атаки от страна на опозицията. Стигна се до обвинения от управляващите за нарушаване на правилника от страна на заместник-председателя Росица Кирова от ГЕРБ.

Депутатът Венеция Ангова в декларация от трибуната на парламента отправи критики към поведението на парламентарната опозиция и се обърна към групата на ГЕРБ-СДС:

“Кой колеги създава хаоса, за да се прави на спасител? Чии интереси защитавате? Толкова ли можете, уважаема опозиция”. Последва реакция на Тома Биков от ГЕРБ, чиято допусната процедура по начина на водене прерасна в изказване:

“Знаем, че сте уплашени, още малко ви остава, радваме ви се, довиждане. И щастлив уикенд”.

Председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров оспори поведението на заместник-председателя на НС от ГЕРБ Росица Кирова заради допускане на изказване след декларация:

“За пореден път виждаме лицемерието на т.нар. опозиция. В нашата група ще разгледаме вашето поведение и ще преценим как да действаме нататък”.

“Не мога да предвидя какво ще каже всеки един, но се опитах няколко пъти да го прекъсна” – обясни Росица Кирова , но последва поредно искане за обяснение от депутата на ПП Владимир Табутов:

“По какъв точно начин се опитахте да прекъснете г-н Биков, защото преди три седмици много успешно прекъснахте мен, като ми изключихте микрофона веднага”.

Тома Биков от ГЕРБ призна, че е злоупотребил с процедурата:

“По този повод може да ме накажете със забележка, което мисля, че е достойно наказание. Издърпайте ми ушите, вие от комсомола, и да се приключи с това шоу”.

Пререканията в пленарната зала прекъснаха парламентарния контрол за близо половин час.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено