Открийте ни и в

ЧИКАГО

Ученици от Чикаго излязоха на протест срещу присъственото обучение

В понеделник учителите и градската управа сключиха сделка за връщане в класните стаи

публикувано

на

CPS разширява достъпа до Виртуалната академия за дистанционно обучение
Сн.: Архив

Някои ученици от държавните училища в Чикаго не са доволни от връщането си в класните стаи и в 12:30 някои от тях напуснаха часовете си в знак на протест. Учениците смятат, че гласовете им не са били чути по време на дискусиите относно мерките за безопасност.

„Младите хора в Чикаго се чувстват така сякаш не бяха включени във взимането на решението при преговорите между властите и Синдиката на учителите“, каза организаторът Катлин Савадо.

Савадо е ученичка в гимназията на Пърси Джулиан. Тя добави, че и учениците искат да им се гарантира допълнителна безопасност, тъй като случаите на коронавируса продължават да нарастват.

Властите в Чикаго постигнаха споразумение със Синдиката на учителите по-рано тази седмица, след като учебните часове бяха отменени в пет последователни дни, тъй като учителите поискаха да преминат в дистанционна форма на обучение.

Градската управа се съгласи да се разшири тестването на учениците, осигуряване на повече лични предпазни средства и други мерки, които да предотвратят преминаването към дистанционно обучение.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА