Открийте ни и в

Вашето здраве

Учени алармират: Ултрапреработените храни водят до рак

Проследени са над 50 000 души и е установено, че високата консумация на ултрапреработени храни е свързана с повишен риск от различни видове рак.

публикувано

на

Учени алармират: Ултрапреработените храни водят до рак

Свръхпреработените храни са канцерогенни и водят до рак, твърдят изследователи. Те са смес от промишлени съставки (като емулгатори, сгъстители и изкуствени ароматизатори) и традиционни съставки. Те включват сладки напитки, зърнени закуски, бургери, чипс и др.

Италиански учени от изследователския проект “Моли-Сани” са наблюдавали здравето и хранителните навици на над 20 000 възрастни италианци и са установили, че тези, които са консумирали най-голямо количество свръхпреработени храни, са имали повишен риск от преждевременна смърт по каквато и да е причина.

След това екип от американски учени провежда друго проучване. Проследени са над 50 000 души и е установено, че високата консумация на ултрапреработени храни е свързана с повишен риск от различни видове рак.

Лилия Славова: Една талантлива актриса, емигрирала в САЩ на военен самолет (ВИДЕО)

Нещо повече – и двете проучвания показват, че рисковете за здравето, свързани с консумацията на такива храни, се запазват дори след като хората променят начина си на хранене.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено