Открийте ни и в

Коронавирусът

Училищата в Аризона карат родителите да подписват документи, за да не бъдат съдени, ако има коронавирус

За момента документът не е задължителен, но по всичко изглежда, че ще се за напълно приложим, независимо дали родителят се е подписал.

публикувано

на

Сн.: БТА/АП

Родителите на деца в училищна възраст в Аризона са получили документи от училищата,които трябва да подпишат,за да могат децата им да бъдат записани в клас. Документът служи за освобождаване от отговорност на училищата в случай, че се регистрира болен ученик. С това училищата на практика възпрепядстват бъдещи съдебни действия от страна на родителите.

Застрахователят на училищата в Аризона, Arizona School Risk Retention Trust, е предоставил на формата на повечето от училищните райони, с намерението да отстрани вината от училищата, ако децата се разболетя от коронавирус. Такива форми са получили родителите от училищния район “Куийн Крийк”. В Скотсдейли Пеория засега са решили да не използват документа.

За момента документът не е задължителен, но по всичко изглежда, че застрахователят ще счита условията в него за напълно приложими, независимо дали родителят се е подписал.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА