Открийте ни и в

Чикаго

Училищата в Илинойс засилват наблюдението за заразени с маймунска шарка

Въпреки предприетите мерки, според експертите, случаите на заразени деца в световен мащаб се броят на пръсти

публикувано

на

Първи случай на маймунска шарка в Китай

Наблюдението на учениците и персонала в училищата в Илинойс за нови и необясними лезии е сред новите насоки за превенция на маймунската шарка, препоръчани тази седмица от здравния отдел на щата, докато се разхлабват ограниченията срещу COVID-19.

Въпреки че вирусът на маймунската шарка при деца е изключително рядък, само с шепа такива случаи са регистрирани в САЩ, уебинар във вторник, организиран от Министерството на общественото здраве на Илинойс за училищни районни администратори в щата, предаде стратегии за предотвратяване на разпространението на инфекцията в училищата.

Министерството на здравеопазването във вторник също обсъди най-новите насоки за COVID-19 на Центъра за контрол и превенция на заболяванията за училищата, които премахнаха препоръката за поставяне под карантина при близки контакти на хора с коронавирус.

За първи път регистрираха маймунска шарка при деца

„Всички хора с маймунска шарка трябва да останат извън училище, докато симптомите им не изчезнат, обривът се излекува, всички струпеи паднат и се образува нов слой кожа според препоръките на CDC“, казаха служители в изявление.

Училищните райони бяха призовани „бързо да идентифицират и оценят хората, които може да са били изложени на маймунска шарка, в сътрудничество с местния здравен отдел“, като същевременно се отбелязва, че „обривите не са необичайни при децата поради различни причини“.

Училищата трябва да „насърчават персонала и учениците да останат вкъщи, ако са болни, и да поддържат подкрепящи протоколи за отпуск по болест, за да насърчат това“, каза здравният отдел.

Други препоръки включват осигуряване на достъп до миене на ръце и ограничаване на споделянето на лични вещи, включително прибори за хранене, чаши, спално бельо, кърпи и дрехи.

С повече от 600 случая, регистрирани в града, Министерството на общественото здраве на Чикаго проследява вируса на маймунската шарка, за който щатът Илинойс и федералното правителство обявиха извънредно положение.

Служители в държавните училища в Чикаго казаха по-рано тази седмица, че „е важно да се отбележи, че няма документирани случаи на заразени сред 0 – 17-годишните в Чикаго и само шепа случаи при деца са регистрирани в световен мащаб“.

Във вторник бяха докладвани около 850 случая на маймунска шарка в Илинойс.

„Тъй като вирусът най-често се разпространява чрез продължителен, интимен контакт, вирусът е много малко вероятно да се разпространи на работното място или в училище“, казаха служители на CPS в изявление в понеделник. „Ще продължим да наблюдаваме ситуацията и да работим с нашите партньори в общественото здравеопазване, но на този етап има много малък риск за училищните общности.“

CPS също наскоро разкри своите протоколи за COVID-19 за следващата учебна година, които включват „силно препоръчително“  носене на маска, продължаване на безплатната седмична програма за тестване в училище и карантиниране на ученици и служители с положителен тест за COVID-19 от училище за пет дни, независимо от техния ваксинационен статус.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено