Открийте ни и в

България

Фандъкова: Кабелът-убиец е поставен незаконно

Проверката е засягала всички обекти в близост – павилионите на територията на болницата и тези на тротоара.

публикувано

на

Фанъкова

Всички проверени обекти на територията на болница „Св. Иван Рилски“ и пред нея се оказаха незаконни и кабелът, който уби 16-годишното момче в София, води към един от тях, стана ясно от пресконференция на столичния кмет Йорданка Фандъкова за резултатите от проверката на павилионите пред болница.

“Всички обстоятелства, които са около този фатален инцидент трябва да бъдат разкрити, трябва да бъдат разкрити конкретните отговорници”, каза Фандъкова в началото на пресконференцията .

Проверката е засягала всички обекти в близост до мястото на нещастието – павилионите на територията на болницата и тези на тротоара. По думите на столичния кмет има нарушения в поставянето и експлоатацията на всеки един от тях.

Сн: БТВ

Те са поставени с документи от район “Триадица”. За два от тези обекти, на тротоара, районната администрация е провела конкурси и взема наеми от тях. За нито един от тях няма издадено удостоверение за експлоатация. Другите два обекта в двора на болницата също са напълно незаконни. Няма одобрени схеми за поставяне, няма схеми за въвеждане в експлоатация, съобщи Йорданка Фандъкова.

Болница „Св. Иван Рилски“: Нямаме нищо общо с инцидента с починалото от токов удар момче

За нито един от проверените обекти няма издадени удостоверения за въвеждане в експлоатация. Това важи и за другите два обекта, на територията на болницата – те също са незаконни, съобщи столичният кмет.

Общински строителен контрол е издал предписание за незабавно премахване на обектите.

Откриха нередности със захранването на павилионите в района, където ток уби 16-годишно момче

Столичният кмет утобни, че кабелът, който вероятно е довел до смъртта на 16-годишвия Людмил, е поставен незаконно и води към един от обектите в двора на болницата, който обаче има договор с ЧЕЗ, сключен на базата на хвърчаща бележка от 2011 година.

16-годишно момче почина след токов удар от уличен стълб в София

“Такова чудо в Закона за устройство на територията няма. Служебна бележка се приравнява на бележка за баня. Това е пълен абсурд! –  коментира главният архитект на София Здравко Здравков – С въпросната бележка човекът е подал заявление към ЧЕЗ. Оттам са му казали, че ще се присъедини от страната на “Хиподрума”, в блок 120 към съответния електромер. Човекът си занася договора и си опъва един кабел през тръбоканалната мрежа, собственост на “Улично осветление”, в която минават слаботокови кабели… Хората, които са позволили да подпечатат документация, да издават служебни бележи, да подвързват обекти, които не са въведени в експлоатация, трябва да понесат своята отговорност.”

Арх. Здравко Здравков /сн: Wikipedia/

По думите на Здравков виновен е “този, който е позволил да се пусне електрозахранване на обект, който не е въведен в експлоатация”, както и физическият извършител, положил незаконно кабела в тръбопреносната мрежа, с което е направил възможен смъртоносния инцидент.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА