Открийте ни и в

Коронавирусът

Фаучи: САЩ вече са извън “фазата на пандемията”

COVID-19 в САЩ продължава да нараства – с повече от 22% през последната седмица по данни на CDC

публикувано

на

Фаучи: САЩ вече са извън "фазата на пандемията"

Съединените щати вече са “извън фазата на пандемията”, тъй като хоспитализациите и смъртните случаи от COVID-19 са вече ниски. Това заяви д-р Антъни Фаучи, най-големият експерт по инфекциозни болести в страната.

“Със сигурност в момента в тази страна сме извън фазата на пандемията”, заяви Фаучи по време на интервю за PBS NewsHour във вторник, когато водещата Джуди Уудръф го попита колко близо е страната до края на пандемията от коронавирус.

COVID-19 в САЩ продължава да нараства – с повече от 22% през последната седмица по данни на CDC – но Фаучи отбеляза, че “няма да изкореним този вирус” и че хората ще трябва да бъдат рутинно ваксинирани, за да се запази нисък процентът на тежките заболявания и смъртните случаи.

“Не знам колко често ще трябва да се прави това”, каза Фаучи за ваксинацията. “Може да е всяка година, може да е по-дълго, за да се поддържа ниско ниво. Но в момента не сме във фаза на пандемия в тази страна”, каза той. Въпреки това, на глобално ниво, каза Фаучи, “няма съмнение, че тази пандемия все още продължава”.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено