Открийте ни и в

Интересно

Фахрадин Фахрадинов – говори бързо, живее буйно и е луда глава

публикувано

на

Името на Фахрадин Фахрадинов  (кръстен е на дядо си) означава на арабски Красиво слънце. Той е много динамичен, говори бързо, живее бързо, а понякога и доста буйно. Спонтанен и не може да брои до десет, преди да реагира или да избухне.

Винаги е следвал мечтата си да стане актьор, макар че е работил от 14-годишен всичко, за да се издържа: продавал е дини, разтоварвал вещи, бил градинар (и знае, че това е секси), занимавал се с напоителни системи. Родом е от Котел, учил е и живял в Сливен, Търговище и Варна, а сега в София. Известно време прекарал и в Италия, където заминал като модел – снимал се в реклами на остров Капри, а после си намерил работа и останал, за да научи италиански и да усети хората там. И за да прекара известно време с майка си, която живее от години на Ботуша.

Той е луда глава, от онези, които, щом решат да полетят – летят. За малко да го направи по лошия начин. “Благодарение” на това си качество веднъж висял на една скала между Рилските езера и Мальовица 3 часа. Не му се видяла много висока и се опитал да я изкатери тайно една вечер. Бил на почивка с леля си и нейни приятели и се притеснявал, че ще се опитат да го спрат. Не успял да намери екипировка. На едно място по средата се оказало, че няма за какво да се хване, за да продължи. След три часа, вледенен от студ, се прилепил към скалата и се спуснал надолу. Приземил се целият надран. Когато се прибрал, вдигнал температура 41° С и го закарали с линейка до близката болница в Самоков. Това не го е отказало да опитва

да прави същите лудории

Той е и вегетарианец, но е добър готвач.

Има самочувствие.

„Аз от малък знам, че ще съм актьор. Пилот на самолет или космонавт ги е имало. Но от детската градина знам. Гледах много филми и телевизия. Аз си мислех, че анимационните филми са с истински персонажи. После дойдоха екшън героите. Исках да бъда като Жан Клод ван Дам или Джеки Чан. Но не казвах, че искам да съм каратист, а актьор.” Целта е била напълно ясна – актьорско майсторство в НАТФИЗ. Приемат го от третия път. Предните два пъти е бил сред резервите и не му е достигнал малко късмет. После става едно от най-популярните лица от екрана със„Забранена любов” и VIP Dance. Едно от последните му превъплъщения е като продуцент на постановката „Горката Франция“:

 

Горката Франция“ е комедия за сблъсъка на поколенията

Бихте ли ни разказали малко повече за постановката Горката Франция”, на която сте продуцент?

– В основата сме аз и режисьорът Богдан Петканин. В началото започнахме да мислим за определен текст и определени актьори. Целта ни беше да съберем творчески екип, с който да създадем спектакъл, който да бъде продаваем не само в столицата, но и в големите областни градове на България.

Защо решихте да се спрете именно на този текст?

– Избрахме заглавието заедно с режисьора Богдан Петканин, защото постановката е изключително забавна, поднесена е много фино, типично по френски. Мога да кажа, че буквално всяка втора реплика е смешна. Преди премиерата в Кърджали се страхувах, защото не знаех как ще бъде приета от публиката. Тя обаче се забавлява много и наистина хареса представлението. Спектакълът е поставен доста театрално. Богдан Петканин е млад режисьор, но вече е поставил много постановки, включително и в Русия. Работи много фино, като в работата му има много истинност и психология. Конкретно за „Горката Франция” ще отбележа, че няма евтини смешки, което го прави подходящ за всички възрасти и хора. Това е комедия за сблъсъка на поколения, сексуална ориентация, ценностни стойности, идеали и любов. Като основната тема е, че в името на любовта човек отстоява правото си на свобода и избор.

Kои актьори играят в постановката?

– Актьорите са изключително талантливи. В спектакъла се изявяват Сашо Дойнов, който е изключително смешен и добър актьор. Участие взе и синът на Катето Евро, Алексанър Кадиев, който има зад гърба си две номинации за „Аскеер“. Той се изявява в театър „Зад канала”. Интересно е и участието на Албена Михова, която е родена в морската столица и е много силна комедийна актриса.

А трудно ли е да се осигури спонсорство и да се намерят пари за реализирането на подобен проект?

– Много е трудно, много. Истината е, че се учудих, че намерих хора, които да помогнат в реализацията на спектакъла. Бях изключително амбициран и не само успях да осъществя проекта, но и всичко свързано с него – да направим наш декор, да платим на актьорите и да организираме началото на спектакъла. Костваше ми много труд и от началото на проекта не съм спирал да работя.

От финансова гледна точка колко струва да се реализира проект като Горката Франция”?

– Зависи.. Варира, може да е спектакъл без декори за 5-6 хиляди лева. С по-масивни декори представлението може да струва около 15-20 хиляди. За нещо наистина грандиозно са необходими между 50 и 100 хиляди лева, което е и максимумът за България. На Бродуей цената на един спектакъл варира от 500 хиляди до 1 милион долара.

Вие станахте известен  най-вече с ролята ви в телевизионния сериал Забранена любов”, сега ви виждаме да се изявявате и на театралната сцена. Къде се чувствате в свои води?

– На сърцето ми са театърът и киното. Телевизията не ме изкушава, но смятам, че тя е нещо, през което всеки един актьор трябва да премине, за да се научи как се случват технически нещата. Телевизията е голяма школа, но предпочитам театъра или киното. В театъра е трудно, защото всичко се случва тук и сега и от тази гледна точка той е и най-сложен за актьора.

 

 

В едно изречение

  1. Моят източник на смелост е… самият аз. Смел съм, без да съм провокиран от каквото и да е.
  2. Не излизам, без… да проверя дали не съм забравил нещо.
  3. Обичам да чета… много неща. Толкова много неща, че просто няма нещо, което да е характерно. Последно си препрочитам „Ричард Втори” на Шекспир.
  4. В себе си бих променил… аз променям всеки ден. Най-близката цел за промяна – повече търпение.
  5. В света бих променил… чрез професията си аз съм посланик на житейски опит по някакъв начин. Пресъздавам съдби и човешки образи. И ми се иска зрителите да се отъждествят с героя. Искам да ги провокирам. И така те да решат да променят нещо в себе си. Това е моята кауза.
  6. Зависим съм от… пет вида наркотици, а алкохолът вече ми е ей така (дружен смях). Истината е, че съм зависим от водата.
  7. Въодушевяват ме… ситуация от живота, която ми прави впечатление на момента, или пък някакъв грандиозен проект. Последното, което ме разпали, беше трейлърът на Nine, изглежда ми невероятно.
  8. Ако можех да живея във филм… сигурно щях да съм лош герой, който се превръща в положителен.
  9. Идеалният флирт… да е спонтанно, да е различно от всякакви познати ситуации.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено