Името на Фахрадин Фахрадинов  (кръстен е на дядо си) означава на арабски Красиво слънце. Той е много динамичен, говори бързо, живее бързо, а понякога и доста буйно. Спонтанен и не може да брои до десет, преди да реагира или да избухне. Винаги е следвал мечтата си да стане актьор, макар че е работил от 14-годишен всичко, за да се издържа: продавал е дини, разтоварвал вещи, бил градинар (и знае, че това е секси), занимавал се с напоителни системи. Родом е от Котел, учил е и живял в Сливен, Търговище и Варна, а сега в София. Известно време прекарал и в Италия, където заминал като модел – снимал се в реклами на остров Капри, а после си намерил работа и останал, за да научи италиански и да усети хората там. И за да прекара известно време с майка си, която живее от години на Ботуша. Той е луда глава, от онези, които, щом решат да полетят – летят. За малко да го направи по лошия начин. “Благодарение” на това си качество веднъж висял на една скала между Рилските езера и Мальовица 3 часа. Не му се видяла много висока и се опитал да я изкатери тайно една вечер. Бил на почивка с леля си и нейни приятели и се притеснявал, че ще се опитат да го спрат. Не успял да намери екипировка. На едно място по средата се оказало, че няма за какво да се хване, за да продължи. След три часа, вледенен от студ, се прилепил към скалата и се спуснал надолу. Приземил се целият надран. Когато се прибрал, вдигнал температура 41° С и го закарали с линейка до близката болница в Самоков. Това не го е отказало да опитва

да прави същите лудории
Има самочувствие.
Горката Франция“ е комедия за сблъсъка на поколенията
Бихте ли ни разказали малко повече за постановката Горката Франция”, на която сте продуцент?
Защо решихте да се спрете именно на този текст?
Kои актьори играят в постановката?
А трудно ли е да се осигури спонсорство и да се намерят пари за реализирането на подобен проект?
От финансова гледна точка колко струва да се реализира проект като Горката Франция”?
Вие станахте известен  най-вече с ролята ви в телевизионния сериал Забранена любов”, сега ви виждаме да се изявявате и на театралната сцена. Къде се чувствате в свои води?
 В едно изречение
  1. Моят източник на смелост е… самият аз. Смел съм, без да съм провокиран от каквото и да е.
  2. Не излизам, без… да проверя дали не съм забравил нещо.
  3. Обичам да чета… много неща. Толкова много неща, че просто няма нещо, което да е характерно. Последно си препрочитам „Ричард Втори” на Шекспир.
  4. В себе си бих променил… аз променям всеки ден. Най-близката цел за промяна – повече търпение.
  5. В света бих променил… чрез професията си аз съм посланик на житейски опит по някакъв начин. Пресъздавам съдби и човешки образи. И ми се иска зрителите да се отъждествят с героя. Искам да ги провокирам. И така те да решат да променят нещо в себе си. Това е моята кауза.
  6. Зависим съм от… пет вида наркотици, а алкохолът вече ми е ей така (дружен смях). Истината е, че съм зависим от водата.
  7. Въодушевяват ме… ситуация от живота, която ми прави впечатление на момента, или пък някакъв грандиозен проект. Последното, което ме разпали, беше трейлърът на Nine, изглежда ми невероятно.
  8. Ако можех да живея във филм… сигурно щях да съм лош герой, който се превръща в положителен.
  9. Идеалният флирт… да е спонтанно, да е различно от всякакви познати ситуации.