Открийте ни и в

Интересно

Фелипе Пантоне за изживяването в две „пътешествия“ „Reels SuperStudio“ на Международния фестивал на креативността

В основата на второто пътешествие е кресло, проектирано от дизайнера в сътрудничество с италианска мебелна компания

публикувано

на

Интерактивно пространство като „изживяване, което разкрива създателя, когото всички ние крием в себе си“ е проектирано от Felipe Pantone, в сътрудничество с Instagram, навреме за Международния фестивал на креативността Cannes Lions 2022 във Франция.

Изживяването е в две „пътешествия“: първото представя „Независимия изглед“ на Pantone, който дебютира тази година в Ню Йорк, докато второто е среда, вдъхновена от колекцията „Optichromie“.

В основата на второто „пътешествие“ е креслото, проектирано в лимитирани бройки от дизайнера в сътрудничество с италианската мебелна компания Poltrona Frau за нейния 110-ти рожден ден.

„Reels SuperStudio“ на Felipe Pantone действа като динамичен фон за посетителите, за да създадат Instagram Reel в добавена реалност.

Потапящото преживяване изразява форми от Ultradynamism, концепцията на Pantone, която изследва противоположни идеи като геометрия и плавност, хаос и ред, изкуство и технология.

Артистичната концепция оживява в студиото с призми в неонови цветови преливания, геометрични фигури и оптични модели.

„SuperStudio е реализация на моята концепция за Ultradynamism, като допълнително тласка дуалността на противоположни светове в изкуството, дизайна и технологиите. А моите серии Chromadynamica и скулптури на Independent Viewer са увеличени чрез физическо разположение и разширена реалност, което води до едно наистина уникално изживяване“, каза Фелипе Пантоне.

„Instagram Reels създава пространство за създателите да поемат контрол и чрез Superstudio успях да разширя изследването си за вдъхване на живот на моите картини и скулптури както в реалния, така и в дигиталния свят“, добави той.

„Използвам Instagram от самото му създаване като инструмент за разширяване на аудиторията ми и им позволявам да взаимодействат с работата ми, където и да съм по света. Възползвах се от възможността да се ангажирам творчески с дигиталната платформа, което допринесе за развитието на моята работа и нови взаимоотношения“, посочи още той.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА