Открийте ни и в

Интересно

Фенове на Майкъл Джексън отбелязват десет години от смъртта му (СНИМКИ)

bg-voice

публикувано

наПочитателите на Майкъл Джексън отбелязват десетата годишнина от смъртта му с обожание, непомрачено от скорошните обвинения в педофилия, съобщи Франс прес.

Звездата на Краля на попа на холивудската Алея на славата продължава да е водеща туристическа атракция, а предлаганите от близките магазини сувенири, свързани с него, се харчат като топъл хляб.

По-голям интерес има единствено към тениски, ключодържатели и други артикули с ликовете на Елвис Пресли и Мерилин Монро. На отсрещния тротоар от музея „Рипли“ са поставили статуя на Майкъл Джексън над гишето с цел привличане на посетители.

От местния Музей на Мадам Тюсо също отчитат траен интерес към восъчната фигура на Джако. На фона на всичко това документалният филм „Да напуснеш Невърленд“, излъчен през пролетта от телевизия HBO и отправящ нови обвинения в педофилия срещу Краля на попа, не успя да помрачи обожанието на феновете.

Уличният изпълнител Антоан Бейнс, който имитира лунната походка на Майкъл Джексън на булевард „Холивуд“, казва, че след излъчването на „Да напуснеш Невърленд“ интересът към пърформанса му се е засилил.

Докато беше жив, Майкъл Джексън, който почина на 25 юни 2009 г., отричаше всички обвинения в педофилия. Преди излъчването на документалния филм наследниците му заведоха дело за 100 милиона долара срещу HBO.

 

Почитатели от цял свят организират мирно събиране край звездата на Краля на попа на Алеята на славата, за да провъзгласят невинността му. Планирани са също „зомби танци“, прожекции на фенски трибютни клипове.

Към тези, които не могат да присъстват, бе отправен призив да дарят пари за закупуването на рози, които да бъдат положени на гроба на Майкъл Джексън в гробището „Форест Лоун“. Според организаторите на кампанията с получените дарения са закупени над 18 000 рози.Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada