Открийте ни и в

България

Филм за Петя Дубарова събра пред камерата Юлиан Вергов и дъщеря му Алена

Шейсет години след раждането на поетесата филмът отразява каузата на творчеството

публикувано

на

Бургас. Шейсет години след рождението на поетесата Петя Дубарова едно съвременно момиче, носещо нейното име, вплита бунтарската си съдба с тази на най–близките си приятели от училище, за да разкажат заедно за това колко е важно да се бориш за идеалите си до край. И за ролята на учителите, които оставят следа. Това е  историята на лентата “Петя на моята Петя”.

“От малка чета Петя Дубарова и ми е много тъжно, че я няма в учебната ни програма. Още от самото начало видях, че ще ми е сложно и героинята е далече от мен, защото е много по–смела и винаги си казва всичко”, каза Александра Костова.

Отвъд дързостта на младата Петя Монева сюжетът осъществява една среща назад във времето – с митичния образ на Дубарева, изигран от Алиса Атанасова.

“Прекрасно се справиха децата във филма”, коментира продуцентът Николай Урумов.

“Всички актьори, включително и големите – Юлиян Вергов и Албена Павлова, подходиха с абсолютно уважение към нашия текст и не са променяли нищо”, каза сценаристката Нели Димитрова.

Именно сценарият събира за пръв път пред камера Юлиан Вергов и дъщеря му – Алена. Така само за 19 снимачни дни мечтата за филмов живот на редовете с поезия се превръща в реалност.

“Петя на моята Петя” е филм, който е кауза за това как творчеството на едно ненавреме отишло си момиче да достигне до младите хора сега в България”, допълни Димитрова.

“Младото поколение няма нужда да чупи стени, за да може да се бунтува. Може бунтарството да бъде по–тихо и някак си индивидуално само по себе си”, каза Алена Вергова.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА