Открийте ни и в

Интересно

Финансират ли руските служби „Атака“ и Сидеров?

публикувано

на

 

 

Христо Маринов и бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров посетили италианската партия „Лига“ през 2017 година

Парламентарен съветник на лидера на „Атака“ Волен Сидеров е свързан с хора, съпричастни към руските тайни служби чрез сложни бизнес отношения. Съветникът Христо Маринов е съдружник и с италианци в компании, за които разследване на италиански журналисти твърди, че подпомагат финансиране на националистически формации в Италия с руски пари. Това пише в голям материал в последния си брой в. „Капитал“. Седмичникът описва сложните отношения на съветника на Сидеров с руснаци и италианци и макар да признава, че е трудно за доказване, обобщава подозрението, че през компании на Маринов и руснаците, свързани с руските служби, минава

скрито финансиране за „Атака“

Христо Маринов и бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров посетили италианската партия „Лига“ през 2017 година

Маринов до този момент не е особено известен публично. Името му обаче се появи преди две седмици в разследването на италианското списание “Еспресо” за финансирането от Русия на тамошната управляваща националистическа партия “Лига”.

Публикуваното в края на февруари мащабно разследване разкри, че партията на Матео Салвини е получавала финансиране от Москва, прикрито зад сделки за горива. Според италианската медия “Роснефт” се е съгласила да направи отстъпка в цената на горивата, които се купуват от италиански компании, като сделката минава през компания посредник, а разликата в цената отива за партията на Салвини.

Разкритията на “Еспресо” сглобяват парче от пъзела, което показва обвързаността на крайнодесните формации от ЕС (в случая в България и Италия) с режима на Путин и прокарването на руската пропаганда.

Тези връзки не са нещо ново, но публикацията отива отвъд видимото и документално доказва, че зад прокремълския дискурс на националистическите партии стоят и бизнес отношения.

Сидеров е един от най-пламенните защитници на Русия и руската политика в България от години. Извън думите за традиционното приятелство между двата народа обаче националистът, който в момента е част от управляващата коалиция, не рядко говори

за пари, петрол и газ

През март 2018 г. например делегация на “Атака” посети руския парламент, а Волен Сидеров даде своеобразен отчет пред депутати от международната комисия в него: “В момента между правителството на България и Русия текат преговори за възстановяване в някакъв вариант на газови доставки. Мога да кажа, че до някаква степен това става поради нашето, на патриотите, присъствие на “Атака” в правителството и моето влияние върху министър-председателя”, казва той.

Думите на Сидеров не са пресилени. Партията му има съвсем реално участие във властта, а преговорите за газовите доставки, както се видя тази седмица по време на посещението на руския премиер Медведев, вървят с пълна сила.

Разследването на “Еспресо” осветява мрежата от фирми, които близките до Салвини активисти са открили в Москва през последните няколко години. “Тази мрежа от компании с малка икономическа активност свърза “Лига” с италиански и европейски крайнодесни политици. Черно-зелената нишка, която води към Москва, към пропутинската пропаганда и идеолога на “съвършения фашизъм” – ортодоксалния философ Александър Дугин.”

Подобна

мрежа от фирми

– също с “ниска икономическа активност”, е изградил и съветникът на Сидеров Христо Маринов, като тя се застъпва с италианската. През 2012 г. той основава шест фирми, като в пет от тях си партнира с руски граждани, чиято история показва, че не са случайни. Единият от руснаците, Виктор Родин, е съдружник в организации и сдружения с близки до Путин политици и депутати от партията му „Единна Русия“. Същото се отнася и за другия, Александър Рапопорт. Така може да се направи “обосновано предположение”, че съдружниците на Христо Маринов са с минало в руските служби за сигурност, пише „Капитал“.

 

Интересно

Учени разкриха как червеното вино ще бъде от полза при полет до Марс

публикувано

на

Учени от Харвардския университет разкриха, че полезната съставка в червеното вино, ресвератролът, може да помогне на астронавтите при бъдещ полет до Марс, пише изданието “Фронтиърс ин сайколоджи”.

Антиоксидантът ресвератрол може да бъде от полза на астронавтите в мисия до Червената планета да избегнат мускулните атрофии при ниска гравитация.

“Когато човек прекара три седмици в космоса, обемът на мускулите му в колената се съкращава с една трета”, изтъква д-р Мария Мортро. По нейните думи при правилна диета могат да се избегнат тези последствия.Още преди 16 години учените доказаха, че благодарение на ресвератрола, който се съдържа също в люспите на гроздето, значително се увеличава животът на мушиците дрозофили. Това се обяснява с активирането от тази съставка на гените, отговарящи за реакцията на клетъчния стрес.

Дискусиите относно ползите от ресвератрола продължават. В качество на аргументите “против” се изказва мнението, че при любителите на виното и на гроздето не се наблюдава подобен ефект.
НАСА планира полет до Марс към 2033 година.

Продължете по-нататък

Интересно

Привличане: Тя вдига сватба с любимия си… полилей Люмиер (СНИМКИ, ВИДЕО)

публикувано

на

от

Британката Аманда Либърти подготвя сватбата си с любимия си немски 90-годишен полилей, който нежно е кръстила Люмиер, пише в. “Метро”.

Тридесет и четири годишната гражданка от Лийдс изпитва полово привличане към старинни осветителни тела. Всяка вечер тя си ляга и с канделабъра Джуъл. Аманда е променила и фамилното си име, след като е имала нездраво увлечение по Статуята на свободата.

Госпожица Либърти няма да може да сключи официален брак с Люмиер, който е закупила от Ebay.

Но венчавката ще бъде направена в тесен кръг. Люмиер е с размер 71 сантиметра. Аманда още не е решила как ще изглежда булчинската й рокля, но вече е закупила венчалните халки за нея и за осветителното тяло. Тя си призна, че за пръв път се влюбила на 14-годишна възраст, когато била сексуално привлечена от комплект барабани.

Продължете по-нататък

Интересно

Гола, пияна и млада… скочи от 45-метров мост в Испания (ВИДЕО)

публикувано

на

от

Момиче се съблече и скочи от 45-метровия мост „Ponti di Don-Luis I”, разположен в близост до град Порто.

На кадри, публикувани в Интернет, може да се види как момичето стои с младеж край парапета на моста, след това сваля всичките си дрехи и скача в реката. Според свидетели на инцидента, тя безопасно е излязла от водата, плувайки към брега.

Самоличността на момичето все още не е установена, но според очевидци, девойката е била много пияна.

След инцидента полицията пристигнала на местопрестъплението, но виновницата вече била изчезнала.

Опитите на полицаите да намерят момичето за сега са неуспешни.

Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама Enter ad code here

Най-четено