Открийте ни и в

България

Финансови инспектори влязоха в Бюрото по защита към главния прокурор

Те проверяват разходи по дейността на институцията.

публикувано

на

Служители на Агенцията за държавна финансова инспекция са влезли в Бюрото по защита към главния прокурор, съобщи БНТ. Според източниците на националната телевизия се проверяват документи за разходи по дейността на бюрото.

През февруари 2020 г., в самото начало на мандата на Иван Гешев, правителството изпълни първото желание на новия главен прокурор – освен със защита на свидетели Бюрото да се занимава и с охраната на прокурори и следователи.

През първата година от мандата на Иван Гешев като главен прокурор служители на Бюрото по защита участваха в няколко значими акции на прокуратурата. В края на май 2020 г. именно служители на това бюро изведоха от министерството на околната среда и водите бившия зам.-министър Красимир Живков, обвинен заедно с бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови за нерегламентирано управление на опасни отпадъци, припомня „Дневник“.

На 9 юли м.г. пак служители на бюрото влязоха в президентството при съвместна акция с прокуратурата, при която бяха претърсвани кабинети на съветници. По време на акцията бяха задържани бизнесменът Пламен Бобоков, президентският съветник Илия Милушев и секретаря Пламен Узунов.

На 11 март тази година президентът Румен Радев сезира Конституционния съд по въпроса за Бюрото по защита към главния прокурор и поиска съдът да се произнесе в нарушение на конституцията ли са текстове от два закона, които определят структурата като самостоятелна и на подчинение на главния прокурор.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено