Открийте ни и в

Новини

ФОТОГАЛЕРИЯ: Тържествата за 24 май 2019 в цяла България

публикувано

на

Реклама

Новини

ФОТОГАЛЕРИЯ: Европа в плен на жега от Сахара

публикувано

на

от

Продължете по-нататък

Новини

Робърт Мълър ще свидетелства пред Конгреса на 17 юли

публикувано

на

от

Специалният прокурор Робърт Мълър се е съгласил да даде публично показания пред комисиите по правосъдието и по разузнаването в Камарата на представителите на САЩ, след като получи призовки от тях, съобщиха снощи техните председатели, съответно демократите Джеролд Надлър и Адам Шиф.

Заседанието ще се състои на 17 юли и на него Мълър, който ръководеше независимото разследване за предполагаемата руска намеса в изборите в САЩ през 2016 г., ще даде обяснения по много въпроси, останали неизяснени, след като той предаде през април доклада си за резултатите от разследването на министъра на правосъдието.

Двете комисии водиха дълги преговори с Мълър, настоявайки той да даде показания и да изясни тези проблеми, които, както се надяват демократите, могат да уличат президента Доналд Тръмп за сговор с Русия или за обструкции на правосъдието. А това, на свой ред, може да послужи като основа за иницииране на процедура за импийчмънт срещу него.

Досега Мълър е демократите не успяваха да се споразумеят каква част от неговите показания да бъдат открити, и каква – закрити. Надлър се опитваше да склони спецпрокурора да даде изцяло публични показания и изглежда е постигнал целта си.

В писмото си до Мълър, придружаващо призовката, председателите на двете комисии посочват, че “американската общественост заслужава да чуе директно от вас за вашето разследване и неговите заключения”.

На 29 май Мълър обяви, че закрива офиса си и напуска министерството на правосъдието. В доклада си, чийто нередактиран вид и досега не е публикуван, той признава, че разследването не е открило сговор между Тръмп и Русия по време на предизборната кампания през 2016 г. Самият Тръмп неведнъж отричаше всички обвинения за сговор с Москва и наричаше разследването “лов на вещици”.

Продължете по-нататък

Новини

Джулия Робъртс със звезда на Алеята на славата през 2020

публикувано

на

от

Холивудската звезда Джулия Робъртс и австралийският актьор Крис Хемсуърт са сред знаменитостите, избрани да бъдат почетени със звезди на известната Алея на славата в Холивуд през 2020 г., съобщава сп. “Пийпъл”.

Сред останалите избраници в категория кино освен Робъртс и Хемсуърт, са също Спайк Лий, Октейвия Спенсър, Махершала Али, дизайнерката на костюми Рут Картър, Батман.

Знаменитостите в категорията телевизия, които също ще бъдат почетени догодина, са Анди Коен, Кристина Апългейт, Уенди Уилямс, Д-р Фил Макгро, Лорънс Фишбърн, Тери Крюс, Синди Крофорд, Кати Лий Гифорд.

Алиша Кийс, Къртис “Фифти сент” Джаксън, Елвис Костело и Боби Райдел пък са сред представителите на звукозаписната индустрия, които ще получат звезди на прочутата алея.

Посмъртно със звезда на Алеята на славата в Холивуд ще бъдат почетени музикантът Мъди Уотърс и комикът Анди Кауфман.

Единствените знаменитости които ще бъдат отличени в категориите за театър, изпълнения на живо и радио са Дейв Шапел, Били Портър и Сюзан Стамбърг.

Общият брой на звездите, които ще се появят на знаменитата алея следващата година, е 35.

Идеята за Алея на славата се заражда през 1953 г., напомня БТА. Първата звезда е монтирана на 15 август 1958 г., а неин носител е актьорът Престън Фостър. Официалната церемония по откриването на алеята е на 23 ноември 1960 г. Досега звездите на емблематичната алея в Холивуд са над 2600.

Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама Enter ad code here

Най-четено