Открийте ни и в

СВЯТ

Фотографът снимал евакуацията в Афганистан: Това беше най-тежката нощ в живота ми

Сред борещите за живота си на този полет към свободата е бил и фотографът Рамин Рахман

публикувано

на

Сн: БТА

Фотографът, заснел евакуацията и претъпкания самолет в Афганистан разказа пред Нова телевизия за нощта, която определя като най-тежката в живота му. Армин Рахман е човекът зад снимките на претъпканият самолет бягащ от Кабул, които разтърсиха света.

Сн: БТА

“Беше понеделник сутринта. Започнаха да нахлуват от западната част на града. Хората изпаднаха в паника, бяха ужасни мигове за нас. Магазините бяха затворили. Улиците в града бяха пусти Денят започна нормално. Ние, хората от медиите знаехме, че идват, но не знаехме, че ще дойдат толкова бързо. Дори бяха съобщили, че няма да нападат Кабул”, споделя фотографът пред Нова телевизия.

Той допълва, че когато е пристигнала информацията за нахлуването на талибаните хората са започнали да бягат и да търсят спасение.

Бащата на първия убит в Афганистан US войник: Отстъплението е срамно!

“Към 11 ми се обадиха, за да ми кажат, че незабавно трябва да отида на летището, защото това е най-безопасното място. И да се кача на самолета за Германия. Беше много трудно да достигна до там, защото имаше много задръствания. Но някакси успях да стигна. Когато влязох в него имаше само няколко военни. Когато стигнах до терминала видях много семейства с техните деца, които имаха всички документи, за да напуснат, но нямаше самолет, който да ги качи”, разказа още той като допълни, че единственият самолет е бил за Турция.

“Времето минаваше, а жените плачеха. По едно време дойде слух, че талибаните нахлуват на летището. След този слух чухме и първите изстрели, които идваха извън летището. Имаше толкова много хора. На лицата им беше изписан огромен страх и неяснота за това какво ще се случи с тях”, казва още фотографът, който не крие, че е смятал, че това е вечерта в която всички ще умрат.

Малко по-късно Армин е видял американски военни, които са водели хората към военната зона на летището. “Всички се втурнахме, защото те казаха да отидем, там талибаните няма да нахлуят. Когато отидохме в тази зона разбрахме, че талибаните са нахлули в международния терминал. Хората отново изпаднаха в паника и започнаха да бягат към самолетите в опит да се качат”, разказва мъжът успял да се спаси за разлика от десетки хора, които са останали ранени от премазващата ги тълпа.

“Все пак успяхме да влезем в самолета. Нищо, че американците ни казаха да не се качваме и че това не е самолетът с който трябва да летим”, допълва разказа си оцелелият фотограф.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА