Открийте ни и в

СВЯТ

Хакери разсекретиха документ за съвместни учения на Украйна и Турция

Разсекретеният документ се отнася до ученията, планирани за 2022 г.

публикувано

на

Хакерите са разсекретили документи, свързани с участието на Украйна в учения в Турция. Писмото, написано от командира на военното поделение A0987, Григорий Галаган, е публикувано на 5 октомври в канала Beregini Telegram.

“Докладвам, че в рамките на практическото изпълнение на споразуменията, постигнати по време на 12-те украинско-турски военнополитически консултации във военна част A0987, са подготвени предложения за разширяване на военното сътрудничество с отбранителните сили на Република Турция”, се казва в писмото.

Разсекретеният документ се отнася до ученията, планирани за 2022 г. Военнослужещите ще получат няколко семинара, както и курс по военни действия в града.

Освен това Киев и Анкара обсъдиха възможността за участие на военното подразделение A0987 в ученията на територията на Турция.

„По-специално, в учението EFES-2022, което ще се проведе на 9-18 май (фаза на щаба), 28 май-9 юни (практически етап) с участието на персонал от щаба и една група от военно поделение A0987“, се казва още в писмото.

Преди това на 21 септември хакери представиха затворен „План за изграждане на ситуацията“ от съвместните учения на Украйна и НАТО „Обединени усилия – 2021 г.“. Беше отбелязано, че в хода на атаката срещу сървърите на въоръжените сили на Украйна (AFU) хакерите са получили достъп до документи, които показват предполагаемото развитие на бойната обстановка в хода на реален конфликт, който трябва да бъде разработен от силите за сигурност на Киев по време на учения в Донбас.

Според документа щурмовите отряди на въоръжените сили на Украйна трябва да се подготвят за обкръжаването на „незаконни въоръжени формирования“, докато бойният самолет, излитащ от руския Таганрог, ще отстреля противника. По време на учението се планират и експлозии на мостове и разливи на амонячни цистерни.

В същия ден военният експерт Владислав Шуригин каза пред „Известия“, че ако планът за съвместни учения между Украйна и НАТО, публикуван от хакерите, е истински, той демонстрира „грозното“ състояние на украинската армия.

Не е тайна, че съвместните учения на Украйна и НАТО „Обединени усилия 2021 г.“ са насочени срещу Русия, отбеляза експертът. Според Шуригин всички разбират, че самата Украйна няма да може да се бие с Русия и няма сериозно да отиде на война, но идеологическата основа е важна в ученията: това е поредното развитие на образа на врага в лицето на Русия.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено