Открийте ни и в

България

Хакерска атака срещу сайта на БНТ в събота (СНИМКА)

Хакнатият текст е подписан с любопитните инициали ZR

публикувано

на

Снощи за известно време е бил хакнат сайтът на БНТ заради филма „Второто освобождение“. Писанието в червеното каре не е особено оригинално, но подписът ZR e любопитен.

Във въпросния филм става дума за окупацията на България след 9 септември 1944 г. от Съветската армия. В него се припомня как разорената от Втората световна война България е принудена да изхранва 200 000 души от червената армия, разквартирувани в страната ни до подписването на Парижкия мирен договор от 1947 г. Паралелно с това до май 1944 г. България е издържала и своята армия изпратена да воюва срещу Германия в Югославия и Унгария, и завършила участието във военните действия в Австрия.

Дори дадените жертви в заключителния етап на войната не са накарали трите велики сили – СССР, Великобритания и САЩ да признаят на България статут на съвоюваща страна. В същото време това е било направено за Италия, която под ръководството на Бенито Мусолини е воювала не само на Източния фронт срещу Съветския съюз, но и срещу британските части в Северна Африка и е участвала в окупацията на Албания, Гърция и Югославия.

Хакнаха сайта на БНТ заради филм за съветската окупация на България

Както е видно от снимката хакерът е изразил възмущение от начина, по който авторът на филма е структурирал идеята си за документалната лента като според него са били спестени други важни моменти от българската история.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено